Ni un dia a casa

Bar Sant Martí: cuina, família i rock'n'roll

El guitarrista de Love of Lesbian capitaneja aquest restaurant familiar de menús a Torrelles de Llobregat

El Jordi, l'Enric i la Nela, davant del Bar Sant Martí a Torrelles de Llobregat
  • Adreça: Plaça Sant Martí, 3, 08629 Torrelles de Llobregat
  • Carta: Menú diari casolà i equilibrat
  • Obligat: Tripa amb cap i pota, patates i ou escalfat
  • Vi: Carta curta
  • Servei: Professional i proper
  • Local: Sala i terrassa agradable i solejada
  • Preu pagat per persona: 19,50 euros (sense vi)

Jordi Roig és una estrella del rock. El guitarrista de Love of Lesbian està en plena gira de presentació del seu nou disc Ejército de salvación mentre capitaneja un restaurant de menús a Torrelles de Llobregat. És un tipus discret, molt professional i transparent amb un tarannà tranquil i alegre, tant a dalt de l’escenari, davant milers de persones, com a la sala i a la terrassa del Bar Sant Martí.

El Sant Martí és un negoci familiar. El Jordi, la Nela (sòcia i parella del Jordi) i l’Enric (soci, cuiner, germà de la Nela i cunyat del Jordi) són els líders d’una casa de menjars que realça una de les places més emblemàtiques del poble. De dimarts a divendres hi trobem un menú diari molt equilibrat i ben elaborat per 13,90 euros. Nosaltres hi anem un dissabte per tastar el menú especial amb alguns dels plats estrella de l’Enric. Quatre primers, quatre segons, pa, aigua o vi i gasosa i postres o cafè per 19,50 euros. 

Comencem l’àpat amb uns macarrons del cardenal, uns canelons i un plat de mongeta saltada amb botifarra negra, ceba caramel·litzada i allioli, clàssics ben fets que perduren en el temps. Continuem amb el fricandó amb moixernons i patates fregides, el tataki de salmó i la tripa amb capipota, patates i ou escalfat. Per sucar-hi pa! La carta de vi és curta, però hi destaca el Prior Scala Dei 2021, un Priorat fet amb les varietats garnatxa negra, carinyena, cabernet sauvignon i syrah. Per acabar, compartim el pastís de formatge casolà.

L’Enric és el cuiner i director d’orquestra del Sant Martí. Ha après l’ofici de la mà de grans mestres com Carles Gaig, Neichel o els germans Roca a El Celler abans d’establir-se pel seu compte obrint, amb la complicitat familiar, una rostisseria a Torrelles. És un enamorat de la cuina tradicional catalana, sobretot dels guisats lents que fan xup-xup.

Un cop hem acabat de dinar seiem a l’esplèndida terrassa amb el Jordi, la Nela i l’Enric. “Aquesta és la nostra segona aventura al capdavant del Bar Sant Martí. Fa vint anys la Nela i jo vam agafar el testimoni dels seus pares. En aquella època jo no tenia ofici ni benefici i la música només era un projecte il·lusionant, però cinc anys més tard Love of Lesbian va publicar l’àlbum 1999 i va néixer el Pol, el nostre primer fill. Vam passar de fer gires de trenta concerts a fer-ne cent quaranta. Això era incompatible amb portar un bar i alhora veure créixer el nostre fill. Vam prioritzar la música i el benestar familiar”, ens explica el Jordi. Aquestes circumstàncies van fer que traspassessin el negoci a un treballador del bar i es dediqués en cos i ànima a la música.

Catorze anys després el Jordi i la Nela han decidit tornar a agafar el Sant Martí amb la complicitat i el lideratge de l’Enric i l’experiència acumulada que els ha permès enfocar el projecte directament al benestar gastronòmic dels torrellencs i torrellenques. Ara tots tres regenten plegats el bar-restaurant i la rostisseria, l'un al costat de l’altre.

Jordi Roig és un tipus fet a si mateix que ara pot presumir de tenir dos oficis amb benefici. Si voleu el podeu veure a dalt de l’escenari com una imponent estrella del rock o atenent les taules del Bar Sant Martí com un orgullós cap de sala. Nosaltres ho volem tot. Visca la cuina i el rock'n'roll!

stats