Tecnologia
Suplements21/06/2024

Booking no descarta marxar de la UE pel control normatiu: "Són regulacions estúpides"

El conseller delegat del grup de reserves turístiques assegura que pateix un "desavantatge competitiu"

ARA
i ARA

BarcelonaLa pressió dels reguladors europeus sobre la plataforma de reserves turístiques Booking continua provocant crítiques per part de la companyia, que no descarta marxar de la Unió Europea (UE) per esquivar les seves normatives. El conseller delegat del grup, Glenn Fogel, ha atacat les noves directives en matèria digital i les ha qualificat d'"estúpides". "Si les regulacions no són intel·ligents, aleshores estàs en un desavantatge competitiu", ha declarat aquesta setmana el directiu durant la conferència TNW Tech organitzada pel Financial Timesals Països Baixos, on va néixer Booking abans de ser comprada per la nord-americana Priceline.

Fogel ha carregat contra els mandats europeus que obliguen l'aplicació a permetre que els hotels ofereixin preus més baixos a les seves pròpies webs que a Booking.com. "Crec en donar als consumidors els millors preus. Considero que qualsevol regulació que ens ho prohibeixi és una regulació estúpida". Preguntat per la possibilitat de traslladar la seu de la companyia, ara ubicada a Amsterdam, fora de la UE, la resposta del directiu deixa una amenaça velada: "Mai dic que no a res que sigui possible".

Cargando
No hay anuncios

Aquest avís arriba després de diverses mesures impulsades a Brussel·les per frenar la posició de domini de les grans companyies d'internet com Booking. També per part d'estats membres com Espanya, on al febrer la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va proposar una sanció històrica de 486 milions d'euros a la plataforma per abusar d'aquesta posició de domini. A més, l'any passat la Comissió Europea també va vetar la compra del seu competidor suec Etraveli perquè la fusió reforçaria massa Booking i faria apujar els preus al sector.

Cargando
No hay anuncios

Resposta de la Comissió Europea

"Vam néixer aquí. Vam néixer als Països Baixos. Tenim un gran negoci aquí. Però urgeixo [la UE] a preservar-ho. Necessitem que Brussel·les i els estats membres pensin molt. ¿Com creem un clima que asseguri que Europa és un líder en tecnologia?", ha dit Fogel. Després que el Financial Times demanés a la Comissió una reacció a les declaracions de l'executiu, el braç executiu de la UE s'ha limitat a recordar que amb la llei de mercats digitals els negocis que ara depenen de plataformes com Booking per arribar als seus clients tindran "oportunitats sense precedents". "Aquests suposats millors preus no poden ser a costa de la competència justa", afegeixen les mateixes fonts comunitàries.