Recepta

Brownie fàcil (de veritat)

Una recepta a l'abast de tothom, explicada pel pastisser Miquel Guarro

2 min

Ingredients per a dues persones

  • 110 g d'ous (a temperatura ambient)
  • 110 g de sucre de canya
  • 90 g de xocolata (80% de cacau)
  • 60 g de farina de rebosteria
  • 130 g de mantega
  • 2 g de sal
  • 35 g de llet condensada
  • 50 g de nous de pecan (torrades durant deu minuts)

Per a la decoració final

  • 50 g de nous de pecan
  • 60 g de xocolata amb llet de cobertura
  • Cacau en pols
  • Sucre glacé

Elaboració

  1. Bateu els ous lleugerament. Afegiu-hi el sucre i barregeu-ho amb l’ajuda d’unes varetes de cuina. L’objectiu d’aquest pas només és que els dos ingredients s’integrin, i no que muntin.
  2. En un altre bol, on tindreu la xocolata fosa, poseu-hi la mantega, lleugerament fosa. Barregeu els dos ingredients i, tot seguit, aboqueu-los al bol on teniu la preparació dels ous i el sucre.  
  3. Treballeu-ho amb les varetes de cuina fins que tingueu una barreja homogènia. No ho munteu massa perquè, si ho feu, us quedaria una textura de pa de pessic, quan el que busquem, en canvi, és una textura cremosa.
  4. Afegiu-hi un polsim de sal i, a continuació, llet condensada. La sal farà realçar el gust dels ingredients; la llet condensada generarà cremositat.
  5. Ara serà el torn de la farina. Poseu-la tamisada, a través d’un colador. Feu aquest pas a poc a poc. Barregeu-ho tot plegat perquè quedi una massa homogènia, cremosa, gens muntada i ben brillant.
  6. Col·loqueu un paper de forn en una safata d’anar al forn, poseu-hi enmig un motlle, el que tingueu, i a dins aboqueu-hi la preparació.
  7. Ompliu el motlle gairebé fins a dalt de tot i piqueu la safata del forn un moment perquè el brownie s’aplani.
  8. Poseu les nous de pecan, torrades prèviament durant deu minuts, per damunt del brownie, ben repartides.
  9. Col·loqueu-ho al forn a 180° (prèviament escalfat) durant 16 minuts. L’important és que quedi cru per dins, perquè quedi tendre.
  10. Passat aquest temps, traieu-lo del forn; el brownie estarà lleugerament torrat per fora.
  11. Abans de desemmotllar-lo, deixeu-lo refredar. Un cop sigui fred, amb una espàtula o un ganivet petit, repasseu-ne les cantonades i traieu el motlle amb cura.
  12. Per acabar, amb un ratllador, ratlleu per sobre una mica de xocolata, que cobreixi bé la superfície per dalt. I amb l’ajut d’un colador, on haureu posat cacau en pols i sucre glacé, piqueu el colador per damunt perquè caigui el polsim dels dos ingredients junts.

Bon profit!

stats