Enemistats fora de sèrie

Bruce Willis i Cybill Shepherd a 'Luz de luna', de l'amor a l'odi (i viceversa)

Tot i interpretar una parella amb molta tensió sexual no resolta, a la vida real la seva mala relació va fer que el rodatge de la comèdia fos difícil

4 min
La parella en una imatge de la sèrie

BarcelonaEn una sèrie de televisió, tenir una parella amb química és l'equivalent a aconseguir el pot de la grossa. És un al·licient imprescindible per mantenir encès el foc d'una ficció. Segurament, el creador de Luz de luna (1985-1989), Glenn Gordon Caron, es devia fregar les mans quan va veure com de bé funcionaven en pantalla Bruce Willis i Cybill Shepherd. Ells interpretaven el David i la Maddie, socis d'una agència de detectius amb una gran tensió sexual no resolta i experts en rèpliques a velocitat supersònica, seguint la tradició de les comèdies de Howard Hawks. Fora de pantalla també hi va haver tensió sexual, però en la vida real aquesta tensió va acabar derivant en una mala relació que va posar en perill la sèrie. Va arribar un punt en què l'equip de producció havia de mesurar la distància entre les portes dels seus tràilers i l'entrada del plató per assegurar-se que cap dels dos havia de caminar un pas més que l'altre.

Quan Luz de luna va començar, la famosa de la parella era Cybill Shepherd. Bruce Willis encara no havia protagonitzat Jungla de vidre i, de fet, es guanyava la vida treballant en bars de Nova York i Nova Jersey. L'actor va aconseguir el paper després de competir amb 3.000 actors. La clau del seu èxit, com ha reconegut Shepherd, va ser la química que va ser capaç d'establir amb ella. L'actriu va fer lectures de guió amb 17 altres actors abans que fos el torn de Willis. "No vaig sentir una espurna amb cap d'ells. Però amb el Bruce, la temperatura de la sala va pujar 10 graus. Això significava dues coses per a mi: una, que m'atreia molt, i dos, que mai hi faria res perquè tots dos ens sentíem molt atrets l'un per l'altra", reconeixia en una entrevista a Extra.

Tot i la fascinació inicial, la relació entre tots dos es va deteriorar molt ràpidament. "És difícil fer una sèrie i mantenir bona relació amb tothom. Recordo que va arribar un moment en què ens odiàvem mútuament. En tot cas, era una sèrie molt volàtil, però això també era el que la feia bona", admetia Shepherd. La mala maror entre tots dos era vox populi i Willis tampoc va tenir problemes per reconèixer que no es portaven bé. En una aparició a The Arsenio Hall show va assenyalar la duresa de la feina com un dels motius del seu distanciament. "No ens portàvem gaire bé en aquella sèrie. Eren 14 hores al dia, cinc dies a la setmana. Jo treballava 12 mesos a l'any: durant nou mesos feia la sèrie i després marxava a fer una pel·lícula. Era dur. No tinc cap ressentiment i no tinc gens d'interès a dir coses dolentes sobre ella", va assegurar llavors.

Malgrat haver reconegut que no es tenien massa estima, cap dels dos ha volgut donar gaires detalls més de les interioritats de la seva mala relació. Qui sí que ho va fer va ser el seu company de repartiment Curtis Armstrong, que interpretava l'ajudant Herbert Viola. En el llibre Revenge of the nerd, publicat el 2017, va descriure com era l'ambient de treball al set de rodatge i va assegurar que tots dos actuaven com dives. Afegeix, a més, que Willis li va insinuar que a l'inici de la sèrie hi va haver alguna mena d'apropament romàntic entre tots dos que no va anar bé. "Tot i no entrar en detalls explícits, em va recomanar no cometre mai aquest tipus d'error", assenyalava.

Una maleta que va sortir volant

En les memòries, Armstrong recorda un moment especialment incòmode. La parella estava rodant una escena que incloïa una discussió i la tensió va començar a pujar fins que es va convertir en una baralla real entre Shepherd i Willis. "L'escena es va trencar i va començar una mena de disputa –diu–. La tensió va escalar ràpidament i tot va acabar amb la Cybill llançant un maletí contra la porta amb una força que va sacsejar el plató".

Tot i que reconeix que el comportament de tots dos era igual de dolent, assenyala que l'ambient era molt masculinitzat, i això feia que Willis fos vist com una estrella mentre que Shepherd havia de carregar amb l'etiqueta de "complicada".

Luz de luna va acabar el 1989 i un cop finalitzada els dos actors principals no van mantenir contacte. La mala relació entre tots dos, però, es va començar a reconduir el 2018, quan ella va acceptar participar en un comedy roast –un format en què diversos convidats llancen dards verbals i ironies sobre un personatge que exerceix d'amfitrió– dedicat a Willis. En el seu discurs humorístic, Shepherd va dir: "Els nostres personatges de Luz de Luna no eren exageració. Jo interpretava una exmodel, cosa que era realment, i ell interpretava un imbècil, cosa que és… Sé que fa 30 anys que no hem parlat, però sempre tindrem alguna cosa més important que ens unirà: els royalties per la sèrie".

El març del 2022 la família de Willis va anunciar que es retirava de la interpretació a causa d'una demència frontotemporal que li impedeix continuar treballant. Poc després de fer-se públic l'estat de salut de l'actor, Shepherd va voler reconèixer la feina del seu excompany de repartiment, a més d'assegurar que sempre l'estimaria. "Només diré una cosa sobre el Bruce. Des del moment que va entrar per la porta, ningú més va ser considerat per fer el paper del David".

stats