Recepta de reaprofitament
'Ceviche' de fruites
La cuinera Teresa Carles explica com preparar a casa una recepta amb puntes de fruites variades
29/07/2022
1 min
A l’estiu, la gran varietat de fruites és una oportunitat per aprofitar-les en mil i una receptes creatives. Una pot ser preparar un batut amb llet vegetal. O bé preparar-ne macedònies. O millor encara, un ceviche amb una salsa especial, com la que revela la cuinera Teresa Carles.
Ingredients per a 4 plats
- Meló
- Síndria
- Maduixes
- Pera
- Cireres
- Préssec
- Alvocat (opcional)
Per a la salsa
- 120 g de suc de taronja
- 40 g de suc de llimona
- Gingebre (pelat i ratllat)
- 35 g de xarop d’atzavara
- ½ cullerada petita de quètxup
- 1 cc de fulles de coriandre (tallades)
- 1 cc de fulles de menta (tallades)
Elaboració
- Talleu les verdures a daus amples, com si fossin per a una macedònia. Les maduixes, tallades a pics. I les cireres, sense el pinyol d’enmig. Reserveu-les.
- Prepareu la salsa, barregeu els ingredients en un bol. Remeneu-ho amb unes varetes de cuina.
- Aboqueu la salsa damunt de les fruites preparades i torneu-ho a remenar.
- Emplateu. En un plat pla, poseu-hi cullerades del ceviche. Mireu que a cada plat hi hagi varietat de fruita.
- Per acabar, decoreu-lo amb unes fulles de coriandre. I ja estarà!
Bon profit!