Les connexions humanes, l'ingredient secret de Ferran Adrià per créixer i innovar

El cèlebre cuiner, ambaixador de Telefónica des de 2010, confessa que saber connectar amb les persones és essencial per arribar a l'èxit

17/05/2021
4 min

"Vull explicar-vos quin és el meu ingredient secret", confessa Ferran Adrià en un emotiu vídeo a la plataforma #MejorConectados. "Quan miro com he arribat fins aquí, no hi veig fites aconseguides sinó connexions amb gent, que són el millor ingredient perquè el meu camí no l'hauria pogut recórrer mai tot sol", revela. El reconegut xef és una de les cares visibles d'aquesta nova plataforma de continguts impulsada per Telefónica i que ha nascut amb un objectiu clar: remarcar la importància que té la connexió humana i el suport entre persones a l'hora de fer realitat els somnis de la gent. "Quan les persones connectem, som capaces de fer coses increïbles", remarca la companyia de telecomunicacions.

Ferran Adrià ens explica la importància cabdal de les connexions humanes

Així, amb l'esperit de seguir connectant la vida de les persones per fer un món més humà, Telefónica ha agrupat dins la plataforma #MejorConectados peces audiovisuals que recullen el testimoni vital i professional d'alguns dels ambaixadors culturals, gastronòmics, esportius i emprenedors del grup empresarial, com el xef Ferran Adrià, el tenista Rafa Nadal, la nedadora paralímpica Teresa Perales, el triatleta Javier Gómez Noya o l'exjugador de bàsquet Nacho Azofra. Les seves històries tenen un denominador comú: la gran importància que pren la col·laboració entre persones a l'hora d'aconseguir créixer i triomfar.

"A Telefónica creiem en un món més humà", explica Rafael Fernández de Alarcón, director de Marca, Patrocinis i Mitjans de la companyia. "Volem viure en un planeta que es mogui gràcies al talent de les persones i per això el recolzem de la millor manera que sabem: connectant-lo", rebla. És precisament per aquest motiu que ha nascut #MejorConectados. "La plataforma vol ser un lloc on inspirar-se, trobar-se, connectar i aconseguir fer coses magnífiques", resumeix el directiu. Per això, la plataforma ofereix periòdicament trobades entre les persones inspiradores i els usuaris que hi accedeixin, a través de xerrades, classes magistrals o fins i tot proves esportives virtuals, entre altres formats. Alhora, la iniciativa inclou un espai per tal que tothom qui ho vulgui pugui compartir la seva història, explicar el seu talent i detallar com les connexions amb altres persones van ajudar-lo a créixer. "Tot, en una sola plataforma transcendental, emotiva i fèrtil, que dona sentit al que portem fent des de fa gairebé 100 anys", apunta Telefónica.

Les connexions de Ferran Adrià

La història d'èxit del xef Ferran Adrià, ambaixador de Telefónica des d'octubre de 2010, és un dels exemples que demostren com d'importants són les connexions entre les persones si es vol triomfar. El 1980, Adrià va entrar a treballar rentant plats en un petit hotel de Castelldefels. Avui dia és un dels mestres dels fogons més reconeguts internacionalment: amb ell al capdavant, el restaurant El Bulli, a la Cala Montjoi (Roses, Alt Empordà), va aconseguir ser considerat com el millor restaurant del món per la prestigiosa revista Restaurant durant quatre anys consecutius. "Sense les connexions humanes, no seria on soc", confessa el cuiner a la peça audiovisual que es pot veure a la plataforma #MejorConectados. "Són l'ingredient que fa que les persones innovem i seguim avançant", concreta.

Entre el 1980 i el 1982, Ferran Adrià es va moure per cuines de petits establiments de restauració de Catalunya i d'Eivissa, fins que va haver d'anar a fer el servei militar a Cartagena. "Allà vaig formar part de l'equip de cuina del capità general, cosa que em va permetre conèixer el Fermí Puig", rememora Adrià. Puig li va proposar fer una estada d'un mes a El Bulli, aleshores encara un petit restaurant. "La primera connexió és la més important de totes, perquè desencadena les següents", explica feliç el xef. Al restaurant de la Cala Montjoi hi va conèixer Paul Vinay, que n'era el cap de cuina. "Va ser qui em va dir que em volien per treballar amb ells l'any següent", recorda. A la peça audiovisual, Ferran Adrià també destaca les connexions que va tenir amb el matrimoni Schilling, que van convertir el restaurant d'una petita casa amb minigolf en un gran restaurant; amb Juli Soler, director del restaurant, i amb Albert Adrià, el seu germà. "El Bulli es va fer gran gràcies a totes les ments que vam ser capaces de connectar", sintetitza el cuiner.

Adrià davant el seu esquema sobre com desenvolupar un projecte

Però, més enllà de les connexions professionals, Adrià també posa l'accent en la importància dels vincles familiars. El cuiner es va casar ara fa més de 30 anys i la Isabel, la seva esposa, s'ha convertit en un puntal de la seva trajectòria. "Ella ha estat imprescindible perquè totes les connexions professionals es poguessin materialitzar", detalla el xef. "La connexió més interessant és la que hi ha entre el món professional i personal", concreta Adrià. Per al xef, no hi ha dubte: "La connexió és una de les coses més importants de la vida", diu. El secret de l'èxit, conclou, és saber aprofitar tots aquests llaços per avançar i arribar lluny: "La connexió és el millor ingredient de tots".

Logo
stats