Recepta
Entrepà de pebrots del 'piquillo' amb bonítol: com preparar-ne el millor
El cuiner Salvador Brugués proposa un entrepà gurmet, ideal per als àpats a l'aire lliure
16/02/2023
1 min
El cuiner Salvador Brugués proposa preparar un entrepà gurmet a partir d'un pa de coca que farceix amb ingredients que, junts, conformen un plat de pícnic de primera.
Ingredients per a 4 persones
- Una barra de pa de coca
- 400 grams de pebrots del piquillo (en pot)
- 40 g de ceba envinagrada (o bé piparres o tàperes)
- 200 g de bonítol
- Pebre negre
—
Per a la maionesa
- Maionesa (bo i feta)
- Tomàquet sec
Elaboració
- Per començar, escalfeu els pebrots del piquillo en una paella a foc molt suau durant vint minuts.
- Mentrestant, prepareu la salsa amb què els menjareu.
- Talleu la ceba envinagrada i tot seguit deixeu-la deu minuts en un bol amb aigua perquè perdi la fortor.
- Per preparar la maionesa, talleu a trossos molt petits el tomàquet sec.
- Col·loqueu-los dins del bol on heu posat la maionesa. Reserveu-la.
- Desfeu el bonítol i amaniu-lo amb pebre negre.
- Passats els vint minuts, retireu els pebrots del piquillo i també l’aigua que haurà quedat a la paella.
- Obriu el pa de coca per la meitat i poseu-lo al forn durant vint-i-cinc minuts a 190°.
- Una altra manera d’escalfar el plat és planxar-lo.
- Un cop tret del forn, poseu-hi una capa de maionesa amb el tomàquet, després el bonítol, al capdamunt els pebrots del piquillo, i, finalment, un raig d'oli d’oliva verge extra i les cebes envinagrades que teníeu reservades al bol d’aigua.