Va de llibres

Imma Prieto recomana un llibre per no "desconnectar del present"

La directora del Museu Tàpies aprofita les vacances per aprofundir en temes que reclamen "una mirada profunda"

La directora de la Fundació Antoni Tàpies, Imma Prieto
1 min

BarcelonaEl 2024 és un any intens per a la directora del Museu Tàpies, Imma Prieto: d'aquí a pocs mesos farà un any que va assumir la direcció de la institució, i va fer-ho quan ja havien arrencat els preparatius d'una commemoració del nivell de l'Any Tàpies. Per fi, Prieto ha arribat a les vacances després de la inauguració de la retrospectiva del centenari de Tàpies, i aprofita les lectures estivals per aprofundir en temes pendents. "Es tracta de marxar de vacances i oblidar la quotidianitat, la roda del temps frenètic del ritme actual, però sense desconnectar del present. Aprofito la calma de l’espai estival per reflexionar al voltant d’aquells temes que requereixen ineludiblement una mirada profunda: informació i contrainformació", explica Imma Prieto.

Per això recomana a l'ARA La insubmisa de Gaza, de la periodista, escriptora i activista pels drets humans palestina Asmaa Alghoul i l’escriptor libanès del Libération Sélim Nassib, publicat per l'editorial barcelonina Èter, especialitzada en traduccions de l’àrab al català. Publicada en francès el 2016, l'any en què s'exilia a França, La insubmisa de Gaza és una biografia de la mateixa Alghoul, i a la vegada és una crònica de trenta anys d’història de la Franja.

Liberal, musulmana secular i activista pels drets democràtics, Asmaa Alghoul (Rafah, 1982) s’ha oposat frontalment a l'integrisme islamista de Hamàs, a la corrupció d'Al-Fatah i al setge perenne d’Israel sobre Gaza. L'autora denuncia al llibre tant la força de l’exèrcit d’Israel, que la terroritzaven quan era una nena, com l’integrisme àrab que va prendre el poder polític i social durant la seva joventut, també dins la seva família.

stats