Amor

“L’amor és veure una persona i que et somrigui tot el cos”

La història d'amor de la fotògrafa Mina Barrio

2 min
Per a Mina Barrio, la parella és diversió però també responsabilitat.

“Vols un titular?”, pregunta riallera la fotògrafa Mina Barrio, i afegeix: “La meva parella és el millor amic del meu primer nòvio”. La història és divertida, sobretot perquè pel camí cap millor amic va ser ferit, com diuen als crèdits de les pel·lícules. 

Quan Mina Barrio tenia 13 anys, un dels seus crushes, l’Adri –la seva parella actual– se li va apropar a l’institut i li va xiuxiuejar: “Salutacions de Noche Silenciosa”. A la noia el cor li va fer un bot: Noches Silenciosa era un usuari amb qui havia flirtejat al xat de Habbo Hotel, i gràcies a l’Adri va descobrir que darrere d’aquell perfil hi havia el Jesús, un noi que vivia al mateix barri de Sevilla que ella. “El Jesús –Noche Silenciosa– va ser el meu primer amor i la meva primera vegada. Vam tenir una relació increïble de… cinc mesos. Què vols, teníem 13 anys”, recorda divertida la fotògrafa.   

El cas és que a la Mina li feien bullying a l’institut i ajuntar-se amb el grup de l’Adri va ser “la seva salvació”, un lloc segur on poder construir una amistat bonica. Ja amb 17 anys i tots dos solters, l’Adri i la Mina es van fer un petó en un parc. “No vam saber gaire bé què significava, però crec que jo ja n’estava enamorada”, diu Barrio. L'endemà tenien un concert de rock –on ella feia les fotografies– i quan el concert es va acabar van quedar-se sols per parlar del que havia passat. “Vam decidir veure què passava i que fos el que hagués de ser”, diu la creadora de contingut. 

El que va passar va ser que es van enamorar i d’això ja en fa 15 anys. El seu secret? “Honestedat, cures, rialles i moltes moltes converses”. Cada setmana, explica Barrio, es dediquen un dia, al qual anomenen “el dia junts”, en què xerren, es llegeixen subratllats dels llibres que els agraden i sobretot mengen. “Ens agrada molt menjar. Si viatgem a París i veiem la Torre Eiffel és perquè hi ha un restaurant a prop que ens agrada, si no ni la veuríem”, assegura. També tenen el “dia d’activitats”, un dia junts amb algun element sorpresa que s’alternen per organitzar, i durant el qual intenten provar coses noves, com ara anar a patinar, fer escalada o compartir una tarda de pintura o manualitats. 

Per a Mina Barrio, la parella és diversió però també responsabilitat. “I amb això em refereixo a la capacitat d’escoltar. Que si et diuen alguna cosa, en lloc de prendre-t’ho malament i posar excuses, puguis preguntar-te: “D’acord, de quina manera això és veritat i com puc millorar?” L’amor, diu també, és una cosa que sents al cos. “Per a mi l’amor és veure una persona de lluny i que et somrigui tot el cos”. 

La Mina i l'Adri la primera vegada que van anar d'acampada junts.
stats