Els llegums, en 10 receptes diferents, i amb 'showcookings' en directe

El 10 de febrer és el Dia Mundial dels Llegums, declarat per l'Organització de les Nacions Unides (ONU)

L'ONU considera el 10 de febrer el Dia Mundial dels Llegums
1 min

A casa nostra els llegums són un conreu tradicional. El fesol de Santa Pau, el cigronet de l'Anoia o el pèsol negre del Berguedà en són alguns dels representants. Aquests i totes les altres varietats tenen un dia marcat al calendari, perquè l'Organització de les Nacions Unides (ONU) els ha dedicat el 10 de febrer com el Dia Mundial. I justament aquest 10 de febrer té lloc una iniciativa solidària per recaptar llegums per al Banc dels Aliments. El compte d'Instagram @legumechef retransmet en directe les receptes que els cuiners i pastissers Ada Parellada, Carme Ruscalleda, Xavier Pellicer, Anjalina Chugani, Patricia Schmidt i Christian Escribà, Borja Pérez, Blanca Esteve i l'Escola d'Hoteleria i Turisme CETT elaboraran al Banc d'Aliments de Barcelona. La finalitat és recaptar 10.000 kg de llegums per al mateix Banc d'Aliments, i per aconseguir-ho comptaran tots els nous seguidors, perquè cada seguidor del compte @legumechef el mateix 10 de febrer farà que 5 kg de llegums es donin al Banc dels Aliments.

La primera retransmissió en directe començarà a les 10.30 hores, i la protagonitzarà la cuinera Ada Parellada; mentrestant la de la xef Carme Ruscalleda serà a les 12.45 h. A partir de la tarda, n'hi haurà més. Consulteu-ne l'horari exacte aquí.

Aquesta iniciativa solidària ha coincidit amb el projecte de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb el qual vol estudiar "el nivell nutricional i els compostos bioactius de cinquanta varietats protegides de llegums locals", segons declara. L'objectiu és generar-ne nous productes alimentaris d'origen vegetal. En altres paraules, perquè del cigronet de l'Anoia, per exemple, se'n pugui fer una beguda vegetal o bé una farina.

Al Mengem els llegums també han sigut els protagonistes de moltes receptes:

1.
Cigrons amb bacallà, espinacs i ous escaldats

Mireu-la aquí

Cigrons amb bacallà
2.
Amanida verda amb cigrons

Mireu-la aquí

La cuinera Ada Parellada explica com preparar una amanida verda amb cigrons
3.
Per què els cigrons són tan nutritius?

Llegiu-ho aquí

Els cigrons, l'esferificació més natural
4.
Mongeta tendra, patata i rossinyols

Mireu-la aquí

Mongeta tendra, patata i rossinyols
5.
Mongetes vermelles amb guarnició a l'estil basc

Mireu-la aquí

Mongetes vermelles amb guarnició
6.
Curri de llenties i arròs

Mireu-la aquí

Curri de llenties i arròs
7.
Pèsols amb ou, la recepta de Carme Ruscalleda

Mireu-la aquí

Pèsols amb ou
8.
Pèsols amb cansalada i cloïsses

Mireu-la aquí

Pèsols amb cansalada i cloïsses
9.
Arròs de pèsols, del restaurant Hispània

Mireu-la aquí

Arròs amb pèsols
10.
Allipebre amb mongetes i escrita

Mireu-la aquí

Allipebre amb mongetes i escrita
stats