Maduixes cuites al forn, com preparem les millors postres?

La cuinera Teresa Carles revela com aprofitar les maduixes més madures per convertir-les en unes postres per llepar-se'n els dits

Maduixes amb gelat de plàtan, pinyons i ratlladura de taronja, la proposta de la cuinera Teresa Carles
1 min

En temps de maduixes, la cuinera Teresa Carles recomana fer-ne servir per a mil i un plats perquè són unes fruites versàtils. En aquesta recepta explica com preparar unes postres amb les maduixes ben madures, com un recurs per aprofitar-les.

Ingredients

  • 600 g de maduixes
  • 30 g de mel
  • Vinagre de Mòdena
  • Suc d'una taronja
  • 6 cardamoms
  • Pebre negre
  • 1/2 branca de canyella
  • 10 g d'oli d’oliva verge extra
  • Ratlladura de taronja

Per al gelat de plàtan

  • 4 plàtans
  • Mantega d’ametlles
  • 1 beina de vainilla fresca

Per guarnir les postres

  • Pinyons
  • Ratlladura de taronja

Elaboració

  1. Netegeu i talleu les maduixes en quatre parts. Aneu-les col·locant en un bol.
  2. Tot seguit, aboqueu-hi la mel, vinagre de Mòdena, el suc de taronja, els cardamoms, pebre negre, un trosset de canyella en branca, oli d’oliva verge extra i ratlleu-hi pell de taronja. Remeneu-ho.
  3. Aboqueu-ho en una safata d’anar al forn, ben escampat.
  4. Coeu-ho al forn a 180° durant 20 minuts.
  5. Mentrestant, feu el gelat de plàtan. El dia anterior heu d’haver congelat els plàtans.
  6. Talleu-los a trossos. Aboqueu-los en una trituradora, o bé en una Thermomix si en teniu. Poseu-hi dues cullerades de mantega d’ametlles.
  7. Afegiu-hi un tros de vainilla fresca. Obriu-la per la meitat i recolliu-ne la polpa de l’interior amb l’ajut d’un ganivet. Aboqueu-ho amb la resta dels ingredients.
  8. Tritureu-ho tot junt.
  9. Aboqueu-ho en un bol.
  10. Deseu-lo al congelador durant mitja hora.
  11. Passats els vint minuts que necessitaven les maduixes dins del forn, traieu-ne la safata i poseu-les en un bol.
  12. Enmig col·loqueu-hi una bola del gelat de plàtan que heu preparat.
  13. Tireu-hi un cordó de mel, quatre pinyons i una mica més de ratlladura de taronja.

Bon profit!

stats