Magdalenes de dos colors, com fer-ne les millors?

El cuiner Oriol Sabé explica com preparar-les a casa amb xocolata i taronja

Magdalenes de taronja i de xocolata, la recepta del cuiner Oriol Sabé
2 min

El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, de Sant Esteve de Palautordera, explica la recepta d'unes magdalenes que tenen l'origen en un pa de pessic francès, que es prepara amb farina d’ametlles i mantega.

Ingredients

Per a la massa de xocolata

  • 150 g de clares d’ou
  • 150 g de sucre
  • 90 g de mantega
  • 60 g d’ametlla molta
  • 45 g de farina
  • 15 g de cacau
  • 3 g d’impulsor

Per a la massa de taronja

  • 150 g de clares d’ou
  • 150 g de sucre
  • El suc d’una taronja
  • La ratlladura de la pell d’una taronja
  • 2 cullerades soperes de licor de taronja
  • 60 g de farina d’ametlla
  • 60 g de farina
  • 3 g d’impulsor
  • 90 g de mantega a temperatura ambient

Elaboració

  1. En un bol blanquegeu les clares d’ou amb el sucre. Bateu-ho amb unes varetes de cuina de forma enèrgica.
  2. Quan les tingueu lleugerament blanquejades, afegiu-hi la mantega a temperatura ambient, gairebé a punt de desfer-se.
  3. Tot seguit, poseu-hi l’ametlla molta i continueu-ho barrejant. Poseu-hi també la farina i el cacau, i torneu-ho a barrejar ben bé.
  4. Afegiu a la massa l'impulsor, que haureu de remenar bé amb la massa.
  5. Poseu la massa en una mànega pastissera i deseu-la a la nevera durant dues hores.
  6. A continuació, comenceu la segona part de la recepta. En un altre bol, poseu les clares i el sucre i remeneu-ho.
  7. Afegiu-hi el suc d’una taronja, la ratlladura d’una taronja i el licor de taronja i remeneu-ho.
  8. Tot seguit, poseu-hi els dos tipus de farina, l’impulsor i la mantega, i torneu-ho a batre. Col·loqueu-ho en una mànega pastissera i deseu-la a la nevera perquè reposi.
  9. Mentrestant, engreixeu els motlles amb una mica de mantega fosa i un pinzell de cuina.
  10. Preescalfeu el forn 180º. Podeu cobrir una part dels motlles amb els paperets típics de les magdalenes.
  11. Passades les dues hores, agafeu les mànegues pastisseres. Primer poseu-hi una capa de la massa de xocolata. En una part dels motlles, podeu posar la massa de xocolata com a base; en una altra, en un costat.
  12. Després acabeu d’omplir els motlles amb la massa de la taronja.
  13. Procureu no omplir el motlle del tot amb les masses, perquè un cop al forn podrien vessar.
  14. Introduïu els motlles al forn durant 15-20 minuts.
  15. Retireu-ho del forn. Us pot anar bé una forquilla per desemmotllar-los.
  16. Aneu col·locant les magdalenes en un plat. I ja estaran a punt per menjar.

Bon profit!

 

 

stats