Tradicions

El millor panellet de pinyons es fa en una pastisseria de Barcelona

La Pastisseria Carrió guanya el Panellet D'Or d'aquest any, una distinció que ja va rebre el 2022

Els panallets de pinyons de la Pastisseria Carrió.
ARA
17/10/2024
2 min

La Pastisseria Carrió del carrer Bailèn de Barcelona va guanyar ahir el panellet D’Or de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya. És el segon cop que reben aquesta distinció, ja que el 2022 també es van penjar la preuada medalla. Al certamen, organitzat per l'Obra Social Ernest Verdaguer de la plataforma Panàtics amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona, s'hi han inscrit un total de 50 forners i pastissers de tot Catalunya i era la cinquena edició que se celebrava. El tast que va fer el jurat professional era anònim. El panellet del pastisser Oriol Carrió va ser el més ben valorat pel que fa a l'estructura global, la imatge exterior, la qualitat dels pinyons i del massapà i el seu gust.

"És un somni per a mi i per a tot l'equip, perquè hi hem bolcat tota la nostra il·lusió", diu Carrió. El secret dels seus panellets, assegura, ve de dos puntals: la recepta de massapà familiar, que preparen des de fa 40 anys (tot i que l'han anat adaptant als gustos i tendències actuals), i un amor absolut per la professió. Aquest amor està present en tots i cada un dels passos del procés d'elaboració artesana: fer les boletes, fer servir els millors pinyons i fornejar-los amb cura perquè quedin cruixents i daurats per fora però amb un interior suau i melós.

A la Pastisseria Carrió hi trobem dos germans, l'Oriol i l'Anna Carrió, que han continuat el llegat de l'avi i que ja són la tercera generació del negoci familiar. Ells han mantingut l'esperit artesà i d'excel·lència. N'és prova que aquesta no és l'única distinció que la pastisseria s'ha endut. També van rebre la de Millor Coca de Sant Joan de Crema del 2019 i la de Millor Tortell de Reis Clàssic del 2021. A banda, tenen el segell distintiu de Fava de Cacau com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya. La clau? No estalvien ni en temps ni en la qualitat dels ingredients.

stats