Premis

El millor pastís de xocolata del món es fa a Catalunya

El xocolater i pastisser Pachi Larrea va aconseguir el premi divendres passat a Alacant amb un jurat format per Jordi Roca, Albert Adrià i Paco Torreblanca

El pastís es podrà comprar el proper cap de setmana a les dues pastisseries de Pachi Larrea a Castelldefels
2 min

Els veïns que avui s’acostaven a una de les dues pastisseries del xocolater Pachi Larrea a Castelldefels (al passatge Mercè Rodoreda, 2 o bé al carrer Dr. Trueta, 2) no podien felicitar-lo pel premi del Millor Pastís de Xocolata del Món que va alçar divendres a Alacant. Els dilluns és el dia que tenen tancat, però és que a més Pachi Larrea encara no ha arribat a Castelldefels, perquè justament torna d’Alacant avui mateix.

El pastisser i xocolater té dos establiments a Castelldefels.

Amb un jurat de luxe, format entre d’altres per Jordi Roca, Albert Adrià i l’aclamat pastisser Paco Torreblanca, el xocolater va presentar un pastís que consistia en un pa de pessic recobert per quatre capes de gustos diferents i una base cruixent. “La primera capa és compota de fruita de la passió i llima; la segona, trufa de xocolata negra i llet; la tercera, un cremós de vainilla i xocolata blanca, i la quarta, una mousse de xocolata negra i vainilla”, explica Larrea, que destaca especialment l’origen de la xocolata que hi ha fet servir. “És de l’Equador, el país on vaig néixer, i és una xocolata en què els elaboradors fan tot el procés, de l’origen a la fi, al mateix país, amb productes locals. És a dir, no és com la majoria de xocolates, que acaben el procés a Europa”, explica. 

El pastís també concursava amb una decoració, feta expressament per al certamen.

Justament, el pastisser Jordi Roca, d'El Celler de Can Roca, destaca aquesta xocolata que va fer servir Pachi Larrea. “És una xocolata molt especial, bean to bar, molt suau i ben harmonitzada”, diu, i comenta que el conjunt és “un treball molt rodó, acompanyat també d’una peça espectacular de presentació”.

El preu del cacau, pels núvols

Finalment, el pastisser de Castelldefels preveu poder tenir el pastís guanyador del premi mundial que porta el nom del pastisser Paco Torreblanca, que es va fer en el marc de la Fira Gastronòmica d’Alacant, el cap de setmana vinent. “La meva idea és fer-lo en mides petites, per a quatre, vuit i onze persones, però encara no en sé el preu, perquè aquest pastís no l’havia fet mai a l’obrador per vendre’l, sinó que hi he estat treballant tres setmanes per portar-lo al concurs”, diu. A més, Larrea explica que ha de sumar bé el cost dels ingredients per fixar bé el preu final, i tot això tenint en compte que el preu del cacau continua pels núvols.

Pachi Larrea fa tres anys i mig que va obrir les pastisseries a Castelldefels, i des de llavors la seva història està lligada amb els premis. Per Sant Joan va guanyar el concurs de la millor coca, que també havia aconseguit el 2020, i aquest setembre el del millor pastís de xocolata, un guardó al qual es presentaven pastissers de tot arreu. La pròxima fita que s’ha marcat és el concurs del panettone, la resolució del qual es farà pública dins de les activitats programades per al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que tindrà lloc a Fira Barcelona entre el 4 i el 6 de novembre.

stats