Cartellera gastronòmica

La Taverneta Espinaler surt del Maresme, Jordi Roca aterra a La Roca Village i tres novetats més

La 'Cartellera llaminera': descobreix què hi ha de nou per menjar al país

La Taverneta Espinaler acaba d'inaugurar local a Sant Cugat del Vallès amb l'objectiu de fer arribar el que anomenen "Experiència Espinaler"

És impossible seguir el ritme de les noves propostes gastronòmiques, així que intentem posar-hi una mica d'ordre. Noves cartes, nous restaurants, nous menús i noves botigues que ens ajuden a gaudir més de la bona taula, sigui quan ens posem davant dels fogons o quan sortim a menjar fora. En aquesta secció, que hem batejat amb el nom de Cartellera llaminera, us informem periòdicament de totes les novetats que es couen a casa nostra. Mai més ben dit!

1.
Jordi Roca aterra a La Roca Village

S'hi estarà fins al 5 de gener

Gelats

La Roca Village és el lloc que ha triat el pastisser Jordi Roca per obrir, per un temps limitat, un tres per un, és a dir la Casa Cacao, el Rocambolesc i la Bikineria junts. Els tres establiments situats a Girona, i que dirigeix juntament amb la seva parella, Ale Rivas, ara es poden conèixer d'un sol cop al centre comercial situat a la població de Santa Agnès de Malanyanes. Així doncs, els que ja heu començat a pensar en regals, o senzillament els que busqueu renovar l'armari podeu combinar les botigues amb els bikinis i els bombons del pastisser. No és la primera vegada que el pastisser obre establiments efímers per acostar al públic d'arreu les seves preparacions. Aquest mateix estiu ha sigut a La Santa Market, a Santa Cristina d'Aro, i al Primavera Sound, amb parades ben visibles des que s'entrava al festival, per una banda, i al mercat d'estiu, per una altra. L'establiment efímer de La Roca Village està pensat per fer conèixer quatre dels bikinis de la Bikineria (el clàssic, l'ibèric, el vegetal i el pastrami), els gelats i els polos més famosos del Rocambolesc: Helado Oscuro, La Mà Daurada, El Cul de la Lleona, El Nas o Velencoco.

2.
Els vermuts Espinaler arriben a Sant Cugat del Vallès

La Taverneta és a la plaça Octavià, el rovell de l'ou

Espinaler

L'empresa centenària de vermuts, salses, conserves i aperitius Espinaler acaba d'inaugurar La Taverneta al número tres de la plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès. Per primera vegada la marca surt del Maresme per fer conèixer el que anomenen "experiència Espinaler", composta per aperitius, conserves de peix i marisc, vermut, i no hi falta la famosa salsa, una recepta que consideren pròpia i que asseguren que s'ha traspassat de generació en generació en els seus cent vint-i-cinc anys d'història. L'establiment de Sant Cugat del Vallès té cent metres quadrats i una terrassa.

3.
Perú al cel de Barcelona

Omar Malpartida s'estrena amb Maymanta

El pop del Maymanta.

No fa gaire que ha obert i ja comença a tenir una clientela fidel. Els seus punts forts són que es troba en un espai tranquil i amb unes vistes envejables, a dalt de tot del Grand Hyatt Barcelona (abans conegut com a Princesa Sofia), i que té una proposta gastronòmica molt ben definida. És un restaurant peruà del cuiner Omar Malpartida i hi trobareu croqueta de pularda, ostra amb cítric d'ají i espuma marina, causa limeña, pop amb mole i alvocat i ceviche, esclar. Aviat introduiran un menú executiu de migdia entre setmana. Té també una terrassa deliciosa per poder-hi degustar tranquil·lament un pisco de chicha morada, per exemple. Conèixer els espais que no estan a peu de carrer a Barcelona sol ser un as a la màniga pels que els agrada menjar bé però no els agrada la massificació.

4.
La croqueta de macarrons

Glug, el lloc de què tothom parla

Les gambes braves del Glug.

Des de fa unes setmanes un restaurant ha estat el rei del boca-orella. És el Glug, un lloc al carrer Viladomat amb París on serveixen olives farcides de rostit de pollastre, croquetes de macarrons, gambes amb salsa brava o sopa de ceba amb raviolis de comté. Pot costar una mica trobar-hi lloc, i s'hi ha d'anar amb reserva, però una visita a la Beatrice Casella i a l'Ivan Garcia és pràcticament una obligació per aquella gent que vol estar al cas de les novetats de la ciutat de Barcelona. Preus ajustats i cuina amb segell propi, igual que la carta de vins. No en trobareu cap altra d'igual. Ara mateix, és el xamfrà més cobejat per a la gent de bona taula que agraeixen un toc d'informalitat. Per cert, els dos cuiners han estat nominats a millor restaurant del 2024.

5.
Els germans Torres sobre el mar

Eldelmar és una de les noves obertures del Balcó Gastronòmic

L'arròs de peix i marisc de Eldelmar.

Sergio i Javier Torres s'han unit amb Pantea Group per obrir el seu segon restaurant a Barcelona. Es diu Eldelmar i en aquest cas no té res a veure amb el seu multiestrellat Cuina Germans Torres. Es tracta d'un restaurant de cuina ben feta, reconeixible i senzilla. Arrossos –també en porció individual–, ensaladilla russa, bistec tàrtar, peix fresc o xai al forn. També ofereixen vins salins i una carta de còctels clàssics. El restaurant obre cada dia i està pensat per tenir un espai per fer la copa abans o després de l'àpat. A més, el local és tot de vidre i té una terrassa amb taules que estan directament sobre el mar.

Més propostes de plans i activitats

stats