Miradors

Les millors vistes de les Balears

Illa per illa, feim un recull dels paisatges més espectaculars

De Sant Elm a la Trapa guaitant sobre el drac gegant i adormit
Miradors
25/08/2023
5 min

PalmaHi ha gent que quan visita un mirador crida tan fort com pot, alguns s'hi fan un foto, n'hi ha que se senten el rei del món i d'altres simplement miren. Què fer en un mirador va a compte de cadascú, però a quin vas tu? Encertar i trobar un lloc lliure de turistes no és fàcil i és que l'estampa 'instagramable' de la majoria atreu els viatgers com insectes a la llum.

La versatilitat de paisatges a les Illes queda reflectida en les seves vistes: muntanya, garriga, mar... Per això et deixam un recull dels millors paisatges de les Balears perquè triïs quin serà el pròxim lloc on cridaràs, et faràs una foto, et sentiràs el rei del món o simplement miraràs.

Mallorca

Ermita de Valldemossa (Valldemossa)

Situada al bosc de Miramar, l'ermita de Valldemossa té una de les millors vistes de la zona de Tramuntana. Per poder arribar-hi, cal fer una caminada d'uns 20 minuts des del restaurant Can Costa, fet que converteix la passejada en una excursió familiar ideal. Tot i que s'hi pot arribar en cotxe, es recomana anar-hi caminant per les vistes panoràmiques del camí. Una vegada allà, només cal gaudir de les vistes des de la seva terrassa. L'entrada a l'ermita és gratuïta.

Santuari de Cura, puig de Randa (Algaida)

Conegut per ser el lloc on es va retirar espiritualment Ramon Llull, el Santuari de Cura, situat al puig de Randa, és la muntanya principal que dona nom al massís de Randa. S'hi pot arribar en cotxe a través de la carretera o bé s'hi pot pujar a peu. L'espectacular imatge de postal que s'hi observa recorre la serra de Tramuntana, la badia de Palma, la verdor del paisatge des d'Inca fins a Formentor i durant els dies més clars fins i tot es veu Cabrera. A més, es pot passar la nit al refugi o bé a l'hotel.

El Santuari de Cura

Sa Trapa (Sant Elm)

Les vistes a la Dragonera, a la Cala d'en Basset i a la torre del mateix nom converteixen sa Trapa en el millor balcó per veure l'illot. L'excursió fins al mirador comença des de Sant Elm i continua pel camí de terra de Can Tomeví. Tot i ser una de les vistes més clàssiques de l'illa, no és una ruta gaire recomanable per als més petits.

Torre de ses Ànimes (Banyalbufar)

La torre, construïda el 1579 per avisar de l'arribada de pirates i invasors, es caracteritza perquè un llamp la va destrossar parcialment. Per poder gaudir de l'espectacular paisatge i de les postes de sol s'hi ha de pujar. Conta la llegenda que les ànimes teixeixen xarxes invisibles durant els vespres d'hivern per atrapar tot aquell que s'aventuri a passar pels voltants de la torre. La creença d'aquesta llegenda ha crescut per les misterioses desaparicions i suïcidis que hi ha hagut en aquest lloc.

Sa Foradada (Deià)

Un clàssic, per bé que un clàssic molt massificat. Així i tot, sa Foradada no deixa de ser un dels llocs amb les millors vistes de Mallorca. L'icònic accident geogràfic situat a la costa nord de Mallorca és una petita península en forma de ela que s'endinsa més de 600 metres a la mar, al final de la qual destaca una roca amb un forat de 18 metres de diàmetre. No cal dir com arribar-hi.

Menorca

Far de Cavalleria (es Mercadal)

Situat a la costa nord de Menorca, el far de Cavalleria és un dels més antics de l'illa i un dels indrets més visitats. Va començar a construir-se el 1854 i es va acabar el 1858 per ajudar els navegants a no patir naufragis per culpa de la tramuntana. Per arribar al far s'ha de fer un tros amb cotxe i la resta a peu (són uns 4 km) o bé també en cotxe. Al costat del far hi ha una petita cova i des de l'interior es veu l'illa dels Porros i, al capvespre, una espectacular posta de sol.

Far de Cavalleria

Mirador del Toro (es Mercadal)

El Toro és el punt més alt de tot Menorca, i això que només està a 358 metres d'altura. Si un puja al Toro durant un dia clar i fora núvols podrà veure la badia de Fornells i quasi tot Menorca i fins i tot Mallorca. Per arribar a la muntanya s'hi pot anar en bicicleta (30 minuts des del Mercadal), a peu (1 hora) o en cotxe (5 minuts).

Mirador de la Fi del Món (Alaior)

Situat a Alaior, aquest mirador ofereix una panoràmica de la costa sud de l'illa. Des del mirador, que és una cova habilitada, es pot veure la posta de sol mentre les ones rompen contra les penyes. A més, per als que vulgueu una experiència més relaxant, podeu optar per prendre un aperitiu a la Cova d'en Xoroi.

Eivissa

Mirador de Dalt Vila (Eivissa)

Ubicat al passeig per la ciutat emmurallada de Dalt Vila, és un lloc imprescindible a visitar per gaudir dels paratges del municipi. Malgrat que els hotels i restaurants s'han fet seves les vistes, encara es veuen les del centre antic, al port i a la mar infinita.

Torre del Savinar (Sant Josep)

També coneguda com la Torre del Pirata, és un dels millors miradors per veure la posta de sol i les vistes al misteriós illot del Vedrà. És important afegir que des del 2020 l'accés a la zona on està situat el mirador està limitat a vehicles de residents i propietaris de l'indret a causa de la massificació.

Torre des Savinar

Sa Penya Esbarrada (Santa Agnès)

Hi ha diversos camins que porten fins al mirador en forma de semicercle, tot i que es tracta de trajectes amb dificultat. A pesar de ser un lloc molt freqüentat pels turistes, les postes de sol a Sa Penya Esbarrada o també coneguda com Ses Portes del Cel fan que l'entorn s'envolti d'un color màgic i que els penya-segats siguin esquitxats per una mar molt blava. A més, és interessant explorar la zona, ja que molt a prop del restaurant del mirador s'hi troben les restes arqueològiques d'una casa musulmana del segle XII.

Formentera

Cap de Barbaria

El cap de Barbaria és l'indret més al sud de les Illes, fet que el converteix en el punt més pròxim a la costa del continent africà. A més, és un dels llocs més emblemàtics de Formentera gràcies al seu conegut far i al forat pel qual es pot accedir a la cova foradada. Es recomana visitar el far en motocicleta o en cotxe; de tota manera, l'estret camí que condueix al far està asfaltat.

Far de la Mola (Pilar de la Mola)

Situat a més de 120 metres sobre el nivell de la mar, el far de la Mola és un dels punts més espectaculars de tota l'illa de Formentera. Conegut també com el 'far de Jules Verne', després que es mencionàs en una de les seves novel·les de viatges, el far de la Mola és un dels punts més recomanables de l'illa on gaudir de la posta de sol. Aquest és el lloc perfecte per a tots els amants de la fotografia i de paisatges naturals; això sí, acostar-se a la vorera no és per a tothom.

stats