Gastronomia
Suplements23/12/2024
Neules: com fer-ne a casa i cruspir-se-les sense deixar-ne engrunes
El cuiner Oriol Sabé ens explica com fer-les de forma senzilla i amb bons trucs per sortir-se'n amb èxit
Si teniu un llapis a casa, tingueu-lo a mà per fer aquesta recepta, que és ideal per a les taules de Nadal. Les neules, que la paraula també designa la boira, com a substància fina i transparent, és un mot que el català preserva des de l'edat mitjana. Per fer-ne a casa, el cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, ens explica com fer-ho.
Ingredients per a 18-20 neules
- 60 g de farina
- 120 g de sucre
- 100 g de clares d'ou
- 40 g de mantega
- Un polsim de sal
- Una beina de vainilla
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Per començar, col·loqueu els elements secs en un bol. Barregeu-los bé.
- Tot seguit, afegiu-hi la clara d'ou i torneu a remenar bé, que quedi ben barrejat. Reserveu-ho.
- Obriu la vainilla per la meitat, rasqueu-la amb un ganivet i mescleu-ne l'interior amb la mantega. Tot junt desfeu-ho al microones, amb la part interior de la beina i també la beina sencera. Quan estigui desfeta, retireu-ne la beina.
- I ara serà el moment d'afegir la mantega a la barreja anterior, la primera que heu preparat.
- Amb l'ajut d'una cullera i havent posat al taulell una superfície antiadherent que pugui anar al forn, feu cullerades de la massa.
- Amb el revés de la cullera, esteneu-la perquè quedi un cercle de massa fina.
- Quan hàgiu omplert tota la superfície antiadherent, poseu-ho al forn a 180 graus durant cinc minuts. Procureu que el forn estigui preescalfat abans que hi poseu la massa, fet que podeu fer quan comenceu a fer les neules.
- Passats els cinc minuts, traieu-ho i tot calent i amb l’ajut d’un llapis emboliqueu la massa, com si féssiu canelons. Ho he de fer de seguida perquè la pasta no quedi dura. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!
Amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
Cargando
No hay anuncios
Notes
- Recepta gravada a l'espai Cuina del Mercat de la Boqueria