Mallorca

"Ningú esperava veure'l": Michael Douglas apareix al dinar de la gent gran del poble mallorquí de Valldemossa

L'actor de Hollywood ha compartit aquest dilluns l'àpat popular amb els veïns majors de 80 anys amenitzat per gegants, balls tradicionals i música

2 min
Michael Douglas és Sandy Kominsky

BarcelonaEntre els 55 milions de passatgers que les terres mallorquines veuen passar al llarg de l'any, també s'hi cola algun famós. Inversemblantment, n'hi ha que veuen l'illa com una oportunitat per passar desapercebuts fondejant cales amb el iot o bé passant dies de tranquil·litat en grans xalets costaners. Però cap d'aquests dos paradigmes han estat el cas de Michael Douglas, que des de fa més de dues dècades viu al poble d'interior de Valldemossa. El dues vegades oscaritzat ha compartit un dinar popular amb els veïns més grans de la població de menys de 2.000 habitants, on no han faltat els plats tradicionals de la població, els gegants i els balls mallorquins.

Després de més de 20 anys vivint al municipi, Douglas es mostra orgullós de ser valldemossí. Així ho ha evidenciat des del seu compte personal d'Instagram, on ha publicat un vídeo gravat per ell mateix menjant, rient i compartint una llarga taula a la plaça de la Cartoixa amb vilatans de la seva generació. "Una celebració del poble per als que fem 80 anys!", deia a la descripció de la publicació l'actor, que entrarà a la vuitantena el 25 de setembre.

Una relació amb Valldemossa que ve de lluny

"Tots els veïns sabem que Michael Douglas viu al costat nostre, però ningú esperava veure'l a la festa de la gent gran", comenta Josep Carles Palos, antic veí de Valldemossa. L'actor de Hollywood i Catherine Zeta-Jones van arribar al poble d'interior de Mallorca fa més de 25 anys i van instal·lar-se en una gran casa als afores del municipi, motiu pel qual no és habitual veure'l passejar pel poble. "Encara que ha estat distant, sempre ha mantingut una bona relació amb el poble", assegura Palos, que recorda que el 2000 Douglas va voler engegar el projecte cultural de Costa Nord, una finca en la qual va invertir 2,3 milions d'euros. "Va intentar assumir el nou paper d'arxiduc Lluís Salvador", diu Palos fent referència al pioner de dependència reial que va impulsar la projecció de l'illa de Mallorca a finals del segle XIX. Però, a diferència de l'arxiduc, el de Hollywood no va aconseguir tirar endavant l'ambiciós projecte.

Aquesta relació distant ha fet un canvi de rumb inesperat aquest dilluns, quan el protagonista d'Instint bàsic ha assistit per primera vegada al dinar popular que organitza cada any el consistori en honor a la gent gran. Per rebre la invitació de l'Ajuntament només s'ha de complir un requisit: fer aquell any 80 anys, com a mínim. Per tant, enguany és la primera vegada que Douglas ha rebut la invitació que, finalment, ha acceptat de molt bon grat.

Si bé en les imatges que ha compartit l'actor a Instagram se'l veu dinant i veient una actuació de ball mallorquí –amb balladores que llueixen una mantellina blanca i llargues faldilles mentre fan sonar les castanyoles–, la festa en la qual ha participat Douglas és molt més extensa. El dia dedicat a la gent gran consisteix "en una missa i una novena en homenatge als nostres majors", segons diu el programa de festes de la Beata. El nord-americà també va gaudir d'un menú de plats mallorquins tradicionals –amb plats i gots de cartró, com en qualsevol festa popular– i amb el plat estrella de la població: la coca de patata, el pastís dolç típic de Valldemossa.

stats