La mona, feta a casa
Suplements31/03/2023
El pa de pessic més mono per a Pasqua
El pastisser Eric Ortuño explica com preparar a casa la mona de Pasqua de mida individual
El pastisser Eric Ortuño, de L’Atelier de Barcelona, explica com preparar a casa una mona de Pasqua de mida individual, decorada amb un guarniment senzill i atrevit alhora, que pot recordar el núvol de fils de l’artista Antoni Tàpies, instal·lat en la seva fundació, que, sigui dit de passada, porta per nom Núvol i cadira.
Ingredients
- 3 ous
- 90 g de sucre
- 90 g de farina
- Mantega (per untar els cèrcols)
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Col·loqueu en un pot els ous amb el sucre perquè esdevingui tebi. Amb un minut de cocció n'hi haurà prou.
- Tot seguit, retireu-ho del foc, bateu-ho i deixeu-ho refredar. Heu d'haver aconseguit una textura molt cremosa.
- Incorporeu-hi la farina, tamisada prèviament amb l’ajut d’un colador. Barregeu-ho amb cura.
- Aboqueu la massa de farina, ous i sucre en una mànega pastissera, que us anirà bé per omplir els motlles, d'uns cèrcols de 5 o 8 cm, prèviament untats amb mantega i farina.
- Aneu-los omplint a poc a poc. No fa falta que la massa ompli del tot el motlle.
- Poseu-los dins del forn a 180 graus durant 20 minuts.
Cargando
No hay anuncios
Elaboració del xarop
- 100 ml d'aigua
- 70 g de sucre
- Col·loqueu els dos ingredients en un pot, porteu-los a ebullició, i quan hagin bullit dos minuts, apagueu el foc i deixeu-ho refredar.
Cargando
No hay anuncios
Per a l’acabat
- 200 g de xocolata blanca
- 100 g de melmelada de gerds
- Ous de xocolata petits (com més petits millor, perquè en podreu posar dos o tres a cada mona)
- Talleu els pans de pessic per la meitat.
- Farciu-los amb la melmelada de gerds, o qualsevol altre gust.
- Tot seguit, amb l'ajut d'un pinzell de cuina, pinteu-los amb el xarop que teniu reservat. És a dir, emborratxeu els pans de pessic.
- Reserveu-los.
Cargando
No hay anuncios
Per a la decoració final
- Xocolata blanca (o la que desitgeu)
- Foneu la xocolata en un bol al microones o bé al bany maria.
- Un cop fosa, i freda, poseu-la en una mànega pastissera, i esteneu-la damunt de la safata plana del congelador, de manera que us hi quedin fils allargats.
- Un cop congelada, traieu-la del congelador, talleu-ne una mica les puntes amb un ganivet, i embolcalleu els vostres pans de pessic.
- Poseu-hi el punt final, a la decoració, els ous de xocolata.
Cargando
No hay anuncios