Suplements22/02/2022
Com es fa el pastís de pastanaga? Recepta de la cuinera Ada Parellada
La xef del restaurant Semproniana explica com fer-lo a casa amb un truc perquè quedi ben esponjós
La cuinera Ada Parellada, del restaurant Semproniana, explica com preparar a casa el pastís de pastanaga que tant d'èxit té al seu restaurant, el Semproniana.
Ingredients
- 500 g de pastanaga
- 350 g de sucre
- 300 ml d'oli de gira-sol alt oleic
- 240 g de farina
- 15 g de llevat
- 10 g de canyella
- 4 ous
Cargando
No hay anuncios
—
Per a la decoració (opcional)
- Pipes de carbassa
- Crema feta amb nata muntada, formatge d'untar i sucre glacé
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Comenceu trencant els ous en un bol gran. Tot seguit poseu-hi el sucre, i bateu-ho tot junt.
- Un cop fet, poseu-hi l’oli de gira-sol, i aneu-ho batent mentre l'hi aneu abocant.
- El següent pas és abocar-hi la barreja de farina, llevat i canyella. És molt important que hi hagi una quantitat de canyella, perquè evita que es facin boles de farina i alhora aireja el pa de pessic. En el moment en què aboqueu la farina feu servir l’espàtula per anar integrant tots els ingredients. Ha de quedar una massa homogènia.
- Tot seguit, serà el moment de posar-hi la pastanaga, que prèviament haureu bullit -però sense que quedi molt estovada-, escorregut i triturat.
- Barregeu-ho ben bé.
- Per acabar, aboqueu-ho en un motlle espolsat prèviament amb farina o bé feu-ne servir un de silicona. Coeu-ho al forn durant trenta minuts a 180º.
- Acabeu el pastís amb una capa per sobre de crema de nata muntada, formatge d’untar i sucre glacé; al capdamunt, poseu-hi unes gotes de melmelada de taronja i, el toc final, unes pipes de carbassa.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!