Perfeccionistes: quan pots escollir l'aigua que beus o posar-te ous de jade a la vagina
Hi ha persones que, més enllà de la feina, en el seu temps de lleure s’apunten a un webinar per escollir quina és la millor aigua per beure. I després s’empassen un vídeo d’una hora sobre com triar el protector solar més adient per a la seva pigmentació. I s’inscriuen en un curs sobre com cuidar la pell a la tardor. Tenen un entrenador personal que els estableix un programa de treball físic específic d’acord amb el cicle lunar. S’organitzen la feina en funció del seu cicle menstrual per sincronitzar cada fase amb la intensitat del ritme de vida. Es fan exàmens genètics per saber quin tipus d’alimentació s’ajusta al seu perfil metabòlic. Van a comprar aigua de mar a trenta quilòmetres de casa per cuinar el llegum. Recorren a un especialista perquè els ajudi a gestionar el descans diari per optimitzar el seu rendiment físic i emocional. Cada tres setmanes fan una dieta detox que han estudiat en un curs selecte d’un guru francès. I es desintoxiquen de les altres dietes que han après amb diferents nutricionistes: la dieta per reduir greixos d’un metge danès, la dieta per incrementar el sistema immunitari d’una doctora canadenca, i la dieta per no perdre la musculatura d’un terapeuta anglès d’origen kenià.
Són subscriptors d’un pòdcast que els explica com cuinar amb cocotte amb el forn a temperatura inferior a cent vint graus. Es poden passar un diumenge sencer fabricant el pa perfecte segons una recepta centenària d’unes monges austríaques tot i que han modificat els ingredients perquè no tingui gluten. Han aconseguit una massa mare que guarden en una caixa forta perquè conté la màgia que ningú més ha assolit en un procés de fermentació. El kombutxa se’l fabriquen a casa perquè cap de les marques envasades garanteix els processos que fan d’aquesta beguda un elixir per a la salut digestiva. Es passen set hores per escollir una airfryer a internet.
Per fer servir l’ordinador, s’han posat una màscara especial que evita la llum blava de les pantalles que, a més, proporciona un tractament cutani que endarrereix l’envelliment. Si mengen paella, se la fan de quinoa de Bolívia. I la crema hidratant porta placenta de cabra tibetana i membrana d’ous d’esturió del Volga. Tenen un diploma que els reconeix com a aprenents d’un xef noruec especialitzat en cocció al buit a baixa temperatura. Fan esport en una bicicleta estàtica de fusta que els han enviat des de Finlàndia amb un engranatge especial que treballa la musculatura d’una manera més profunda i acurada. La màquina per als exercicis de força és japonesa. I l’únic pilates que practiquen són unes sessions online específiques d’un gimnasta retirat nord-americà que va ser instruït per Joseph Hubertus Pilates. Si no, diuen, no és pilates.
Van a un metge xinès que els cuida la salut dels peus, tot i que les plantilles que porten per sortir a fer marxa nòrdica els hi ha fabricat un ortopeda suec que només visita els dies senars perquè els parells practica la crioteràpia en grup al llac que té al costat de casa. El van conèixer quan van anar al seu país a contemplar l’autora boreal el dia que s’anunciava com l'òptim de la dècada. Es posen ous de jade a la vagina un total de cinc hores a la setmana per enfortir la musculatura pelviana i reequilibrar-se hormonalment. A casa seva tenen una farmaciola fitoortomolecular i tenen un coach que els ha ajudat a mesurar i millorar la seva flexibilitat metabòlica. A tots aquests perfeccionistes d’alt rendiment, la meva admiració sincera. Si el futur de l’espècie humana està a les seves mans, tant de bo ens ajudin als altres a tirar endavant com puguem.