Receptes
Suplements11/08/2022
Pinya rostida
El cuiner Salvador Brugués proposa una recepta senzilla i saborosa
Ingredients per a 6 persones
- 1 pinya
- Cointreau (o un licor semblant, com licor de pinya)
Cargando
No hay anuncios
Per fer el caramel
- 200 g de sucre
Cargando
No hay anuncios
Per rostir la pinya al forn
- Aigua mineral
Cargando
No hay anuncios
Per a la maceració final
- Un raig de Grand Marnier
- Fulles de marialluïsa
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- El primer pas és pelar la pinya. Amb l’ajut d’un ganivet traieu-ne la part de les fulles i, des de dalt, aneu traient la pell exterior. Com més esmolat sigui el ganivet, serà més fàcil.
- Un cop fet, repasseu amb un ganivet perquè no hi quedin ulls, és a dir que no hi hagi cap punta verda a la carn.
- Col·loqueu-la en una cassola i reserveu-ho.
- Mentrestant, prepareu el caramel d’una manera senzilla. Tireu-hi sucre en una paella al foc; i quan hi estigui líquid, tireu-hi una capa de sucre per damunt i sacsegeu la paella agafant-la per les nanses. Aneu coent les capes de sucre fins que hàgiu fet tota la quantitat indicada de sucre. Al final de tot, remeneu-ho amb una cullera, i tot seguit tireu-ho damunt de la pinya.
- El pas següent és regar la pinya amb un raig de Cointreau.
- A continuació, col·loqueu la cassola al forn durant dues hores a 180°.
- De tant en tant, obriu el forn, i amb el líquid que teniu a la base, recolliu-lo amb una cullera sopera i regueu-lo. Feu aquest pas unes quantes vegades.
- Si comproveu que el sucre ha quedat molt reduït a la base de la cassola, hi podeu afegir una mica d’aigua.
- Passades les dues hores, retireu la cassola del forn.
- Banyeu la pinya amb els líquids una altra vegada.
- Talleu-la a trossos rectes, tot començant des de dalt.
- Un cop els hàgiu col·locat al plat, torneu a macerar-la amb el caramel resultant de la cocció i amb un raig de Grand Marnier o amb un vi dolç. Poseu-hi també unes fulles petites de marialluïsa.
- Per acabar, la recepta la podríeu menjar calenta amb l’acompanyament d’un gelat de vainilla o de nata.
- O bé, quan la pinya s’hagi refredat, la podeu desar a la nevera perquè es refredi.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!