L'estiu al plat

Recepta de Carme Ruscalleda: pollastrons al vermut

La cuinera de Sant Pol de Mar revela com fer la recepta a casa

La cuinera Carme Ruscalleda explica com fer servir el vermut en una recepta que enllaça amb la tradició de fer servir l'alcohol en la cuina. Com explica en el llibreLa paella pel mànec. Consells i receptes per cuinar bé i viure millor (AraLlibres), "a la cuina catalana ens agrada regar un rostit amb brandi o amb vi ranci i els sofregits i els confitats d'olles de peix també se solen perfumar amb vi blanc o cava". A més, continua explicant Ruscalleda, "el vinagre és l'ingredient principal en la cuina dels escabetxos i les vinagretes, i a la cuina dolça l'alcohol també hi és ben present, per exemple, en les peres al vi".

Ingredients per a 4 persones

  • 4 pollastrons
  • 50 g de greix de porc
  • Sajolida, orenga, romaní i pela de taronja
  • 150 ml de vermut negre
  • 100 ml d'aigua mineral
  • 50 ml d'oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Poseu els pollastrons ben nets i partits per la meitat, en canal, en una safata de forn, amb la pell en contacte amb la safata. Salpebreu-los i repartiu les herbes aromàtiques –és a dir, la sajolida, l'orenga, el romaní i la pela de taronja– per sobre, amb prudència. Amaniu-los amb l'oli i el greix, i coeu-los al forn, a 190 °C durant 30 minuts.
  2. Passat aquest temps, retireu la safata del forn i aleshores regueu els pollastrons amb la mescla del vermut i l'aigua mineral. Gireu-los i torneu-los a posar dins del forn i continueu la cocció a 160 °C durant 30 minuts més.
  3. Passat aquest temps, torneu a girar els pollastrons i coeu-los 30 minuts més a 150 °C. És important que comproveu que aneu abaixant la temperatura.
  4. Finalment, quan retireu la safata del forn, coleu la salsa per servir-la a part i gaudiu dels pollastrons acabats de sortir del forn. Podeu acompanyar-los amb un arròs blanc, uns fettuccine o unes mongetes del ganxet.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!