Receptes
Suplements
12/08/2024
Recepta d'Arnau Paris: torrada amb figues i anxoves
El cuiner revela com preparar a casa un plat de temporada
1 min
![La torrada amb figues i anxoves és ideal com a primer plat](https://static1.ara.cat/clip/bcb0f48c-2070-4135-8b1e-72bdc0572369_16-9-aspect-ratio_default_0.png)
El cuiner Arnau Paris ha publicat el llibre Les receptes de l'Arnau. De la terra al plat (Columna), en què explica receptes amb productes de temporada, molt fàcils de preparar a casa. Les figues, a l'agost, arriben al seu millor moment, i per això és un dels ingredients que hem triat com a protagonistes d'un plat que es converteix en un entrant ideal d'estiu. A més de fàcil de preparar-lo, també és senzill per compartir i sobretot molt saborós.
Ingredients per a 4 persones
- 4 llesques de pa de pagès
- 4 figues madures
- 12 filets d'anxova
- Oli d'oliva verge extra
- 1 formatge fresc
- 2 grans d'all (opcional)
- Figues seques (opcional)
Elaboració
- Torreu les llesques de pa de pagès, i vigileu que no quedin cremades.
- Talleu les figues per la meitat i fregueu-les damunt del pa, tal com si estiguéssiu fent un pa amb tomàquet.
- Si volguéssiu posar-hi all, fregaríeu l'all sobre el pa abans de fregar-hi les figues. És a dir, el primer pas és l'all, després les figues.
- Poseu-hi el formatge fresc.
- Amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva, i poseu al damunt de cada una de les llesques quatre filets d'anxova.
- Per acabar, opcionalment, podeu acompanyar el plat amb més figues fresques o bé amb figues seques picades, barrejades amb oli d'oliva verge extra.
Notes
- Si voleu realçar encara més el gust de les figues, podeu tallar-les per la meitat i passar-les volta i volta per la planxa. No s'hi han de cremar, sinó tan sols han de concentrar el sabor per l'escalfor. Podeu fins i tot fer un joc amb les figues passades per la planxa i les que no, i posar-les al voltant del plat.
Bon profit!