L'estiu al plat

Recepta d'Arnau Paris: torrada de peres amb vi i sucre

El cuiner Arnau Paris explica com preparar-les a casa

El cuiner Arnau Paris ha publicat el llibre Les receptes de l'Arnau. De la terra al plat (Columna), en què explica receptes amb productes de temporada, fàcils de fer a casa, com la que explica en aquesta ocasió, que tant es pot menjar de postres com d'entrant. Les peres al vi formen part de la nostra cuina tradicional, i sempre són una molt bona proposta.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 peres
  • 400 ml de vi
  • 50 g de sucre
  • 1 taronja
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • 4 llesques de pa
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Renteu i peleu les peres. Per coure-les al vi, és millor fer-ho sense pell, però hi ha qui prefereix deixar-l'hi. Tot dependrà dels vostres gustos.
  2. En una cassola gran que parteixi de fred, és a dir, que no heu escalfat prèviament, poseu-hi el vi, les peres, el sucre, la canyella i la pell de taronja i llimona.
  3. Cuineu-ho tot a foc baix durant quaranta minuts. S'han d'integrar tots els sabors.
  4. Passat aquest temps, traieu-ho del foc, i deixeu que temperi tot junt a temperatura ambient, fora del foc encès.
  5. Tot seguit traieu les peres de la cassola i talleu-les per la meitat. Reserveu-les en un plat.
  6. Mentrestant, coleu el suc de la cocció i aboqueu-lo en una paella a foc baix perquè l'heu de reduir, és a dir, l'heu d'anar remenant fins que el suc es concentri. És la manera com aconseguireu realçar-ne el sabor.
  7. Torreu les llesques de pa. Vigileu que no quedin excessivament torrades. Com més primes les hàgiu llescat, millor.
  8. Quan les tingueu torrades, unteu-les amb el suc reduït que heu aconseguit, i poseu-hi les peres a sobre. I ja estarà.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!