L'estiu al plat

Recepta d'Enric Herce: bonítol amb sangria d'estiu

El cuiner Enric Herce explica com preparar aquesta recepta a casa

2 min
El color intens del bonítol es realça amb la sangria

El cuiner Enric Herce ha publicat el llibre Deliciós (Cossetània), en què explica les millors receptes que ell ha cuinat sempre amb el peix com a protagonista, com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 bonítol d'1,25 kg
  • 1 ampolla de vi negre
  • 125 g de sucre
  • 4 peres petites
  • 4 albercocs
  • 2 préssecs
  • 1 taronja
  • 1 llimona
  • 2 canons de canyella
  • Pebre negre en gra
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Julivert

Elaboració

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el bonítol i us el deixin en dos lloms sense la pell. A casa, traieu-ne les espines i talleu els lloms per la meitat, de forma longitudinal.
  2. Talleu cada un dels quatre filets en dos talls més i talleu-ne les puntes, que reservareu per a altres preparacions.
  3. Poseu el vi en una cassola amb els sucs de la taronja i la llimona, la canyella (partida per la meitat) i el sucre.
  4. Bulli-ho a foc mitjà; s'ha de reduir una tercera part.
  5. Peleu els préssecs, partiu-los per la meitat, traieu-los el pinyol i talleu-los a quarts.
  6. Talleu per la meitat els albercocs i traieu-los el pinyol.
  7. Peleu les peres.
  8. Afegiu tota la fruita al vi reduït i deixeu-ho bullir fins que quedi una consistència d'almívar.
  9. Salpebreu el bonítol que teniu preparat i sofregiu-lo en una cassola ampla de ferro amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
  10. Quan sigui daurat per fora, aboqueu-hi la sangria i dotze grans de pebre negre, que haureu aixafat prèviament amb les mans. El bonítol ha de quedar rosadet pel centre.
  11. Serviu-ho al plat, tot distribuint les fruites al voltant del bonítol.
  12. Decoreu-ho amb els canons de canyella i unes fulles de julivert.

Notes

  • Podeu canviar les fruites per altres, però sempre que siguin de temporada. També podeu canviar el tipus de vi; en comptes de negre, feu-ne servir un de rosat, un de blanc o fins i tot un cava.

Bon profit!

stats