L'estiu al plat

Recepta d'Enric Herce: bonítol amb sangria d'estiu

El cuiner Enric Herce explica com preparar aquesta recepta a casa

El color intens del bonítol es realça amb la sangria
2 min

El cuiner Enric Herce ha publicat el llibre Deliciós (Cossetània), en què explica les millors receptes que ell ha cuinat sempre amb el peix com a protagonista, com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 bonítol d'1,25 kg
  • 1 ampolla de vi negre
  • 125 g de sucre
  • 4 peres petites
  • 4 albercocs
  • 2 préssecs
  • 1 taronja
  • 1 llimona
  • 2 canons de canyella
  • Pebre negre en gra
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Julivert

Elaboració

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin el bonítol i us el deixin en dos lloms sense la pell. A casa, traieu-ne les espines i talleu els lloms per la meitat, de forma longitudinal.
  2. Talleu cada un dels quatre filets en dos talls més i talleu-ne les puntes, que reservareu per a altres preparacions.
  3. Poseu el vi en una cassola amb els sucs de la taronja i la llimona, la canyella (partida per la meitat) i el sucre.
  4. Bulli-ho a foc mitjà; s'ha de reduir una tercera part.
  5. Peleu els préssecs, partiu-los per la meitat, traieu-los el pinyol i talleu-los a quarts.
  6. Talleu per la meitat els albercocs i traieu-los el pinyol.
  7. Peleu les peres.
  8. Afegiu tota la fruita al vi reduït i deixeu-ho bullir fins que quedi una consistència d'almívar.
  9. Salpebreu el bonítol que teniu preparat i sofregiu-lo en una cassola ampla de ferro amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
  10. Quan sigui daurat per fora, aboqueu-hi la sangria i dotze grans de pebre negre, que haureu aixafat prèviament amb les mans. El bonítol ha de quedar rosadet pel centre.
  11. Serviu-ho al plat, tot distribuint les fruites al voltant del bonítol.
  12. Decoreu-ho amb els canons de canyella i unes fulles de julivert.

Notes

  • Podeu canviar les fruites per altres, però sempre que siguin de temporada. També podeu canviar el tipus de vi; en comptes de negre, feu-ne servir un de rosat, un de blanc o fins i tot un cava.

Bon profit!

stats