Recepta
Recepta d'Eugeni de Diego: risotto amb gambes, musclos i cloïsses
El cuiner explica com preparar a casa un arròs a l'estil italià
05/09/2024
1 min
El cuiner Eugeni de Diego explica en el llibre Cocina como la mamma (Planeta Gastro) receptes que proposa cuinar a casa, com la que us expliquem tot seguit.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g d'arròs carnaroli
- 1,2 l de fumet
- 1 ceba blanca mitjana
- 1 gra d'all
- 80 ml de vi blanc
- 50 g de mantega
- 12 gambes de 30 g cada una
- 12 musclos
- 12 cloïsses
- Oli d'oliva extra verge
Elaboració
- Netegeu els musclos, retireu-ne les barbes.
- Peleu les gambes i deixeu-los el cap. Reserveu-les.
- Talleu la ceba i l'all en daus petits.
- En una cassola amb oli d'oliva daureu les gambes, i després reserveu-les.
- A la mateixa cassola, coeu la ceba i l'all que acabeu de tallar i confiteu-los sense que agafin color. Afegiu-hi els musclos, les cloïsses i el vi blanc, i tapeu la cassola fins que estiguin cuits.
- Retireu els musclos i les cloïsses i evaporeu el líquid resultant de l'alcohol.
- Afegiu-hi l'arròs en sec i remeneu-lo.
- Afegiu-un una cullerada de fumet, que heu de procurar que estigui ben calent. Remeneu-ho i continueu afegint-hi fumet mentre ho aneu remenant sense parar.
- És important que l'arròs s'estigui coent durant aquest procés. Així que comproveu que es fa bé la cocció.
- Un cop l'arròs estigui cuit al dente, retireu-lo del foc i, fora de l'escalfor, poseu-hi la mantega, que escampareu per tota la cassola.
- El pas final serà repartir l'arròs en quatre plats. Acabeu-ho decorant amb les gambes que teníeu reservades i cuites, els musclos, sense les closques, i les cloïsses, que sí que les hi podeu posar amb closca. La recepta original italiana mana que el risotto amb productes del mar es faci sempre sense formatge, i d'aquí que només hi hàgim proposat la mantega.
Bon profit!