Recepta

Recepta d'Oriol Balaguer: flam de formatge i xocolata

El pastisser Oriol Balaguer explica com fer-lo a casa

El pastisser Oriol Balaguer és autor del llibre Oh la la chocolat (Planeta Gastro), en què explica receptes tan senzilles com la que us revelem perquè feu a casa.

Ingredients per a 1 flam

  • 250 g de llet
  • 1 vainilla Bourbon
  • 150 g de formatge mascarpone
  • 60 g de sucre
  • 2 ous
  • 60 g de xocolata negra 70% de cacau
Cargando
No hay anuncios

Per fer el caramel

  • 100 g de sucre
  • 40 g d'aigua
  • 10 g de suc de llimona
  • 30 g d'aigua (per al pas final)
Cargando
No hay anuncios

Eina imprescindible

  • Un motlle de cor
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Per començar, infusioneu la llet amb la vainilla.
  2. Fora del foc, en un recipient a part, barregeu el líquid amb la xocolata, que es fondrà per l'escalfor de la llet infusionada amb la vainilla. Remeneu-ho bé fins que aconseguiu una textura homogènia.
  3. En un bol a part, bateu els ous amb el sucre, que quedin ben barrejats, i tot seguit aboqueu-ho al recipient on teniu la llet i la vainilla infusionada i la xocolata.
  4. En un altre bol a part on tindreu el formatge mascarpone, aboqueu molt a poc a poc tot el que heu preparat fins que n'aconseguiu una barreja homogènia. Reserveu-ho.
  5. Feu el caramel líquid. En una cassola al foc, barregeu el sucre amb l'aigua i el suc de llimona. Escalfeu-ho, però no ho remeneu.
  6. Quan hagi agafat el color de caramel habitual, aboqueu-hi els trenta grams d'aigua final, que tindreu prèviament bullits.
  7. Ara sí, removeu-ho perquè s'integri tot, i retireu la cassola del foc perquè es refredi.
  8. Quan ja sigui fred, aboqueu-lo dins del motlle d'alumini en forma de cor.
  9. Tot seguit poseu-hi al capdamunt el flam de formatge i xocolata.
  10. Poseu-lo al forn al bany maria (és a dir el motlle en un recipient sec, situat dins d'un altre amb aigua). L'hi heu de tenir durant 50 minuts a 150 graus.
  11. Refredeu-ho vuit hores a la nevera.
  12. Desemmotlleu i ja estarà.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!