Recepta
Recepta d'Oriol Balaguer: flam de formatge i xocolata
El pastisser Oriol Balaguer explica com fer-lo a casa
05/09/2024
2 min
El pastisser Oriol Balaguer és autor del llibre Oh la la chocolat (Planeta Gastro), en què explica receptes tan senzilles com la que us revelem perquè feu a casa.
Ingredients per a 1 flam
- 250 g de llet
- 1 vainilla Bourbon
- 150 g de formatge mascarpone
- 60 g de sucre
- 2 ous
- 60 g de xocolata negra 70% de cacau
Per fer el caramel
- 100 g de sucre
- 40 g d'aigua
- 10 g de suc de llimona
- 30 g d'aigua (per al pas final)
Eina imprescindible
- Un motlle de cor
Elaboració
- Per començar, infusioneu la llet amb la vainilla.
- Fora del foc, en un recipient a part, barregeu el líquid amb la xocolata, que es fondrà per l'escalfor de la llet infusionada amb la vainilla. Remeneu-ho bé fins que aconseguiu una textura homogènia.
- En un bol a part, bateu els ous amb el sucre, que quedin ben barrejats, i tot seguit aboqueu-ho al recipient on teniu la llet i la vainilla infusionada i la xocolata.
- En un altre bol a part on tindreu el formatge mascarpone, aboqueu molt a poc a poc tot el que heu preparat fins que n'aconseguiu una barreja homogènia. Reserveu-ho.
- Feu el caramel líquid. En una cassola al foc, barregeu el sucre amb l'aigua i el suc de llimona. Escalfeu-ho, però no ho remeneu.
- Quan hagi agafat el color de caramel habitual, aboqueu-hi els trenta grams d'aigua final, que tindreu prèviament bullits.
- Ara sí, removeu-ho perquè s'integri tot, i retireu la cassola del foc perquè es refredi.
- Quan ja sigui fred, aboqueu-lo dins del motlle d'alumini en forma de cor.
- Tot seguit poseu-hi al capdamunt el flam de formatge i xocolata.
- Poseu-lo al forn al bany maria (és a dir el motlle en un recipient sec, situat dins d'un altre amb aigua). L'hi heu de tenir durant 50 minuts a 150 graus.
- Refredeu-ho vuit hores a la nevera.
- Desemmotlleu i ja estarà.
Bon profit!