Receptes

Recepta d'Oriol Fernández: sopa de meló amb cogombre i alvocat

El cuiner Oriol Fernández, del restaurant Candlelight de l'hotel La Gavina de s'Agaró, explica com preparar-la a casa

1 min
Sopa amb textures de meló, ideal per menjar-la amb cullera

Al restaurant Candlelight, dins de l'Hostal La Gavina, a la població de s'Agaró, el cuiner Oriol Fernández explica com preparar la recepta, que és ideal per menjar-la a l'estiu i amb cullera.

Ingredients per a 4 persones

Per a la sopa

  • 1/2 meló
  • 1 cogombre
  • 1 alvocat
  • Oli d'oliva verge extra

Per a la decoració final del plat

  • Meló (quantitat al vostre gust)
  • Cogombre (quantitat al vostre gust)

Elaboració

  1. Traieu la pell verda al meló, i feu el mateix amb el cogombre i l'alvocat.
  2. Reserveu una part petita del meló i també del cogombre per a la decoració final dels quatre plats.
  3. Tot seguit, tritureu els tres ingredients junts, tallats petits i amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra amb l'ajut de la batedora elèctrica. Heu d'aconseguir la textura desitjada de la sopa, com més fina millor, però també la podeu deixar d'una altra textura si és del vostre gust. En cas que disposeu de Thermomix, feu-la servir per donar-li també la textura que vulgueu. Penseu que amb la Thermomix no hi heu de posar temperatura, només heu de fer servir la batedora.
  4. És molt important que no hi poseu sal; fixeu-vos que en els ingredients no hi figura, perquè la recepta no en necessita. De fet, l'únic ingredient a part dels tres protagonistes verds és l'oli d'oliva verge extra.
  5. Quan hàgiu aconseguit la textura desitjada, deseu la sopa dins de la nevera perquè es mantingui freda.
  6. Quan vulgueu emplatar-la, prepareu la decoració final amb l'ajut d'una cullera de boles: feu boles petites de meló i de cogombre.
  7. En un plat fondo, aboqueu la sopa de meló, cogombre i alvocat.
  8. Poseu-hi al capdamunt les boles petites de meló i de cogombre.
  9. Serviu la sopa i mengeu-vos-la de seguida, perquè és un plat fred i refrescant.

Bon profit!

stats