Recepta

Recepta de Joan Roca: sardines a la llauna

El cuiner d'El Celler de Can Roca explica els seus trucs per preparar un plat a casa que fa estiu

En el llibre Cuinar el Mediterrani (Columna), el cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, revela consells perquè les sardines quedin cruixents, i tot plegat ho fa amb una preparació que les cou a la llauna, com si es tractés de la recepta tradicional de bacallà a la llauna.

Ingredients per a 4 persones

  • 600 g de sardines
  • 6 grans d'all
  • Julivert
  • 100 g d'oli d'oliva
  • Pebre vermell dolç, picant o fumat (segons el gust)
  • 25 g de vinagre de xerès
  • Sal i pebre
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Netegeu les sardines i retireu-ne els budells. Reserveu-les.
  2. Piqueu l'all i el julivert, i barregeu-ho amb el pebre vermell que hàgiu triat. Reserveu-ho.
  3. Unteu la llauna amb una mica d'oli d'oliva, i poseu-hi també el vinagre. Poseu-hi al damunt les sardines, salpebrades, i poseu-hi també la barreja que heu preparat amb all, julivert i pebre vermell.
  4. Preescalfeu el forn a 220 °C.
  5. En una cassola, escalfeu l'oli d'oliva fins que arribi a 180 °C: és a dir, ha d'estar molt calent però en cap cas ha de fumejar.
  6. Quan estigui calent, tireu-ne un parell de cullerades sobre les sardines perquè així s'escaldaran.
  7. Tot seguit, poseu-les al forn entre tres i cinc minuts. El temps de cocció varia segons la grandària de les sardines.
  8. Passats aquests minuts, serviu-les immediatament.
Cargando
No hay anuncios

Consells

  • Per aconseguir que la superfície de les sardines quedi cruixent, afegiu pa ratllat a la barreja d'all, julivert i pebre vermell.
  • Per fer el plat una mica més exòtic, canvieu el pebre vermell per altres espècies o herbes, com per exemple comí, gingebre, romaní o farigola, segons el vostre gust.
Cargando
No hay anuncios

Bon profit!