L'estiu al plat

Recepta de Marc Ribas: amanida de poma i sardina fumada

És un plat fresc, que té un punt d'envinagrat i que es completa amb el punt salat de les sardines

Podeu triar el tipus de poma que més us agradi per fer aquesta recepta
1 min

En el llibre 'Cuines' (Ara Llibres), els cuiners Marc Ribas, Arnau Paris i Gessamí Caramés expliquen receptes de producte, que són ideals per a l'estiu, com la que revelen en la preparació següent.

Ingredients per a 4 persones

  • 100 g d'api
  • 100 g de sucre
  • 50 g de sal
  • 500 ml d'aigua mineral
  • 200 ml de suc de llimona
  • 90 ml d'oli suau
  • 25 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 4 sardines fumades (amb el seu oli)
  • 5 pomes Granny Smith
  • 1 cabdell fresc
  • Mostassa de Dijon
  • Alfàbrega
  • 1 ou
  • Llimona

Elaboració

  1. Per començar, feu un envinagrat amb rapidesa. Al vas de la batedora elèctrica, poseu-hi l'aigua mineral, la sal, el sucre, el suc de llimona i tritureu-ho. Reserveu-ho.
  2. Talleu les pomes a grills, sense cor ni llavors; poseu-los a dins del got batedor i deixeu-los durant dotze hores a la nevera.
  3. Peleu els fils de l'api. Talleu-los a mida de macedònia, poseu-ho tot en un bol amb aigua i gel perquè quedi ben cruixent.
  4. Escaldeu un manat de fulles d'alfàbrega i, tot seguit, poseu-les en un bol amb aigua i gel per tallar-ne la cocció.
  5. Tot seguit, eixugueu-les i poseu-les dins d'un got batedor.
  6. Afegiu-hi, al got batedor, l'ou, quinze grams de mostassa de Dijon, el vinagre, unes gotes de llimona, sal, 90 ml d'oli d'oliva suau i l'oli de les sardines fumades. Emulsioneu-ho.
  7. Talleu les sardines fumades a rombes.
  8. Talleu el cabdell a quarts.
  9. Poseu en un bol gros l'api, la poma (que s'haurà envinagrat), el cabdell i l'amaniment del got batedor, i integreu-ho tot.
  10. Al final de tot, afegiu-hi les sardines que heu tallat, posant-les per damunt de tots els ingredients.

Consell

  • Busqueu pomes de proximitat, que segur que en trobeu de varietats locals.

Bon profit!

stats