Les receptes de l’anomenat ‘gastrodaddy de les xarxes’
Suplements08/01/2024
Recepta de Rafuel: els millors espaguetis amb salsa 'puttanesca'
El conegut jubilat Rafel Antonín, que a Instagram és conegut com Rafuel, explica com preparar-los a casa
BarcelonaRafel Antonín confessa que sempre li ha agradat cuinar. Ara bé, hi va haver un moment de la seva vida, amb la jubilació, que s’hi va dedicar més i ho va començar a difondre al seu compte d’Instagram. Com que havia treballat tota la vida en una companyia dedicada a la benzina va prendre com a nom el de Rafuel, barreja de Rafel i fuel. Actualment, l'anomenat gastrodaddy de les xarxes acaba de publicar el seu segon llibre de receptes, Grans èxits d’en Rafuel (Columna), amb el qual difon les seves receptes de més audiència. Per a l’Ara Mengem, ens ofereix el pas a pas de les seves receptes preferides, gravades a casa seva.
Ingredients per a 4 persones
- 1 gra d’all
- 3 anxoves
- Tàperes
- Sal
- Pebre negre en gra
- Branques d’alfàbrega
- Pasta seca (90 grams per persona)
Cargando
No hay anuncios
Per al sofregit
- 400 g de tomàquet sencer pelat (en total)
- Alfàbrega
Cargando
No hay anuncios
Elaboració
- Per començar, poseu un gra d’all sencer en una paella amb oli verge d’oliva. Podeu aixafar prèviament l’all amb un cop amb la mà oberta. Tot seguit afegiu-hi tres anxoves de l’Escala. Tombeu-ho amb l’ajut d’una espàtula, perquè heu d’aconseguir que quedi com una pasteta.
- Tot seguit afegiu-hi unes quantes tàperes.
- Mentrestant, tingueu una olla amb aigua al foc i aneu posant-hi sal.
- A la paella on teniu les anxoves, l’all i les tàperes poseu-hi tomàquet sofregit, i també ajudeu la salsa amb un tomàquet amb alfàbrega prèviament cuinat per vosaltres.
- Tritureu pebre negre al moment perquè així tindrà més olor i afegiu-lo a la paella on esteu fent la salsa.
- Remeneu-ho perquè el tomàquet quedi ben dissolt.
- Quan l’aigua de la cassola al foc comenci a bullir, tireu-hi els espaguetis.
- Fixeu-vos bé en la recomanació del productor. Si hi diu nou minuts, tingueu-ho bullint dos minuts menys, perquè acabareu els espaguetis a la paella de la salsa, on els coureu els altres dos minuts.
- Un truc molt important: aneu desescumant l’escuma que es fa a l'olla on bulliu els espaguetis i poseu-la a la paella on esteu fent la salsa. L’escuma lligarà la salsa.
- Afegiu-hi olives, que poden ser negres de l’Aragó o bé de la varietat grega de Kalamata.
- Retireu ara el gra d’all, perquè no us l’heu de trobar quan mengeu els espaguetis amb la salsa.
- Aneu remenant la salsa amb l’espàtula i també l’olla on esteu bullint els espaguetis.
- Agafeu unes branques d’alfàbrega i trenqueu-es per damunt de la paella on teniu la salsa, perquè en pugi la potència.
- Tasteu la salsa, pas imprescindible.
- Guardeu una mica de l’aigua del bullit de la pasta en un bol.
- Aboqueu els espaguetis a la paella on preparàveu la salsa.
- Agafeu la paella amb les nanses i remeneu-ho tot a l’aire fent-hi un sacseig.
- Tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra.
- Ja ho podeu emplatar en un plat fondo.
- Feu ús d’un cullerot i unes pinces grans que us ajudin a entortolligar els espaguetis.
- Al capdamunt de tot, com si fos un volcà, col·loqueu-hi la salsa puttanesca, les olives, les tàperes i el tomàquet.
- Per acabar, el punt final: una fulleta d’alfàbrega.
Cargando
No hay anuncios
Bon profit!