Recepta

Recepta de Sophie Dudemaine: tonyina amb cogombre

L'autora del llibre '100 receptes sense receptes' explica com preparar a casa una amanida refrescant

La tonyina es pot servir o bé crua o b passar-la per uns minuts per foc viu
1 min

En el llibre 100 receptes sense receptes. Sense necessitat de recepta, la foto ho diu tot (Cossetània), l'autora, Sophie Dudemaine, explica de forma gràfica com preparar a casa receptes senzilles i molt gustoses. En aquest cas, seguint les seves indicacions hem posat lletra a una de les receptes d'estiu.

Ingredients per a 6 persones

  • 2 talls de tonyina de 100 g (o bé podeu substituir-la per salmó)
  • 1 cogombre tallat a trossos
  • 1 branqueta de coriandre

Per a la vinagreta

  • 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
  • Sèsam negre o blanc
  • El suc d'una llimona
  • Sal i pebre molt

Elaboració

  1. Talleu la tonyina a daus d'un centímetre de gruix. En el cas que hàgiu triat el salmó en comptes de la tonyina, feu el mateix.
  2. Podeu servir la tonyina a l'amanida crua, però, si no us agrada, podeu passar-la per la paella a foc viu amb dues cullerades soperes d'oli durant un minut, i anar-les girant perquè es facin per totes les cares.
  3. Peleu (o no, segons el vostre gust) el cogombre, talleu-lo a tires i després feu-ne daus, de la mateixa mida, si pot ser, que la tonyina.
  4. Reserveu-ho i prepareu la vinagreta. En un pot de vidre amb tapa poseu tots els ingredients: l'oli d'oliva, el sèsam, el suc de la llimona, la sal i el pebre. Tanqueu el pot amb la tapa i sacsegeu-lo perquè quedin tots els ingredients ben amalgamats.
  5. I ara sí, disposeu la tonyina i el cogombre en un plat pla, i amaniu-ho tot junt amb la vinagreta que acabeu de preparar.
  6. Tritureu el coriandre amb l'ajut de la batedora elèctrica i poseu-lo damunt de l'amanida.
  7. També podeu posar-hi uns grills de la llimona de la qual heu espremut el suc.

Bon profit!

stats