Les verdures, a tothora
Suplements01/02/2023

Set plats de verdures que has de conèixer

Us expliquem com cuinar a casa bledes, bròquils, coliflors, escaroles i moltes altres varietats

Les verdures han deixat de ser acompanyants situats a la vora del plat per ser les grans protagonistes. Les recomanacions nutricionals apunten a integrar-ne a tots els àpats, i amb varietat, perquè cada verdura aporta a l'organisme propietats diferents. Per tot plegat, us expliquem com cuinar a casa verdures de temporada, i en elaboracions per sucar-hi pa.

1.
Tatin de cols de Brussel·les amb pesto de bledes

Mireu-la aquí

La cuinera Ada Parellada explica com reconciliar-se amb les cols de Brussel·les, que sovint són de les verdures menys acceptades als plats casolans.

Cargando
No hay anuncios
2.
Trinxat de la Cerdanya

Mireu la recepta aquí

La col, la patata, la botifarra negra i la cansalada són els ingredients estrella d'una recepta que és ideal per menjar durant els mesos d'hivern.

Cargando
No hay anuncios
3.
Crema de coliflor amb flor d'ou

Mireu la recepta aquí

La coliflor menjada amb cullera amb ou i xia és un plat senzill de preparar i que és complet de sabors.

Cargando
No hay anuncios
4.
Pollastre a la col

Mireu la recepta aquí

La cuinera Carme Ruscalleda revela com fer aquest plat, que tant pot ser festiu com per als àpats quotidians

Cargando
No hay anuncios
5.
Xató

Mireu la recepta aquí

El xató és l'amanida i també la salsa. El cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta de Sitges, revela com fer-les totes dues. Just a l'hivern és el moment de menjar xató, perquè l'escarola és de temporada.

Cargando
No hay anuncios
6.
Carxofes amb xips de carxofes

Mireu-la aquí

Si sou amants de les carxofes, tastar-les amb diferents textures i, a més, acompanyades de marisc o de peix, aquesta recepta us encantarà.

7.
Amanida de cigrons cruixens amb col kale

Mireu-la aquí

Les amanides són els plats que tant resolen àpats casolans com carmanyoles de feina. Els llegums lligats amb la col kale conforma un plat nutritiu dels bons.