Set plats de verdures que has de conèixer
Us expliquem com cuinar a casa bledes, bròquils, coliflors, escaroles i moltes altres varietats
Les verdures han deixat de ser acompanyants situats a la vora del plat per ser les grans protagonistes. Les recomanacions nutricionals apunten a integrar-ne a tots els àpats, i amb varietat, perquè cada verdura aporta a l'organisme propietats diferents. Per tot plegat, us expliquem com cuinar a casa verdures de temporada, i en elaboracions per sucar-hi pa.
La cuinera Ada Parellada explica com reconciliar-se amb les cols de Brussel·les, que sovint són de les verdures menys acceptades als plats casolans.
La col, la patata, la botifarra negra i la cansalada són els ingredients estrella d'una recepta que és ideal per menjar durant els mesos d'hivern.
La coliflor menjada amb cullera amb ou i xia és un plat senzill de preparar i que és complet de sabors.
La cuinera Carme Ruscalleda revela com fer aquest plat, que tant pot ser festiu com per als àpats quotidians
El xató és l'amanida i també la salsa. El cuiner Valentí Mongay, del restaurant La Salseta de Sitges, revela com fer-les totes dues. Just a l'hivern és el moment de menjar xató, perquè l'escarola és de temporada.
Si sou amants de les carxofes, tastar-les amb diferents textures i, a més, acompanyades de marisc o de peix, aquesta recepta us encantarà.
Les amanides són els plats que tant resolen àpats casolans com carmanyoles de feina. Els llegums lligats amb la col kale conforma un plat nutritiu dels bons.