Sopa de cireres amb pa de pessic de xocolata blanca i un iogurt: com es fa la millor? Amb el cuiner Oriol Sabé
El xef del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera explica com preparar-ne a casa
30/07/2021
2 min
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, explica com preparar a casa una recepta amb producte de temporada, les cireres, que recomana aprofitar per fer un pa de pessic de xocolata blanca.
Ingredients
- 500 g de cireres (sense pinyol)
- 100 g de sucre
- El suc d'una llimona
- 1 got d'aigua
- Gelat (opcional)
Per fer el brownie de xocolata blanca
- 150 g de cobertura blanca
- 120 g de mantega
- 4 ous (clares i ous separats)
- 100 g de sucre
- 60 grams de farina
- Ratlladura d'una llimona
Elaboració
- Comenceu esprement una llimona per preparar la sopa. Tot seguit, col·loqueu el suc en una olla juntament amb el sucre, l'aigua i les cireres.
- Quan arrenqui el bull, apagueu-ho i bateu-ho per triturar-ho i quedi ben fi. Si volguéssiu una textura més fina, podríeu passar-ho també pel colador. Reserveu-ho a la nevera durant quatre hores, perquè així aconseguireu un color més viu. Si feu la recepta amb les cireres de la varietat picota, la sopa tindrà un color vermell més viu.
- Mentrestant, desfeu la xocolata blanca en bols amb molt de compte. Feu-ho de 10 segons en 10 segons, i comproveu, tot remenant, que la xocolata està desfeta.
- Un cop estigui desfeta, poseu-la en un bol juntament amb la mantega mig desfeta i els rovells d'ou. Remeneu-ho tot ben bé perquè ha de quedar ben homogeni. Reserveu-ho.
- D'altra banda, ajunteu el sucre amb les clares dels ous, i munteu-ho tot plegat fins que tingueu les clares a punt de neu. Podeu fer-ho a mà o amb l'ajut d'una batedora.
- Quan ja estiguin muntades les clares muntades, aboqueu-hi a dins la barreja anterior (xocolata blanca, mantega amb rovells d'ou).
- Tot seguit tireu-hi la farina, i feu-ho en forma de pluja, és a dir, no l'hi aboqueu tota de cop. I aneu-ho remenant alhora.
- En una safata per anar al forn, poseu-hi al fons paper sulfuritzat. A sobre tireu-hi el batut. Feu-hi una capa d'un centímetre, i col·loqueu-ho a dins del forn a 180º durant 10 minuts.
- Quan ja tingueu reposada la sopa de cireres, poseu-ne unes cullerades en un plat fondo, a sobre poseu-hi un dau de pa de pessic i una bola de gelat.